2016-05-04 01:20:42• hírek • Hirado.hu

A Bayernt kiütve döntős az Atlético

Az Atlético Madrid két év után jutott be újra a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe, miután az elődöntős párharc második, keddi mérkőzésén 2-1-re kikapott a Bayern München otthonában, így 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal jutott tovább.

A első játékrész elég egyhangú képet mutatott, ugyanis az Atlético a hazaiak térfelére is nehezen jutott át, de a megszokott rendkívül fegyelmezett védekezése a Bayernnek sem engedett sok területet. A félidő derekán Thomas Müller rossz döntése - az ötösön lövés helyett passzt választott - még elodázta a németek nyomásának góllá érését, de a 31. percben Xabi Alonso 17 méteres szabadrúgása a sorfalban álló José María Giménez lábán megpattanva utat talált a hálóba.

Az uruguayi védő tovább tetézte a bajt, amikor három perccel később a tizenhatoson belül lerántotta Javi Martínezt, azonban Thomas Müller büntetőjét Jan Oblak hárította.

A fordulás után minden ott folytatódott, ahol a szünet előtt abba maradt, de csak az 54. percig. Ekkor végigfutott az első olyan madridi ellentámadás, ami már-már a Simeone-csapat védjegyének tekinthető, és Antoine Griezmann Fernando Torres kiugratását követően egy az egyben nem hibázott Manuel Neuerral szemben.

Az egyenlítést követően is a bajorok birtokolták a labdát, de közel sem abban a tempóban játszottak, mint korábban. De nem lenne Bayern a Bayern, ha idő előtt feladná, és láss csodát, a 74. percben Robert Lewandowski közelről a hálóba fejete Arturo Vidal ugyancsak fejjel középre tett labdáját.

A hajrában újabb fordulatot vehetett volna a mérkőzés, de Fernando Torresnek sem sikerült értékesíteni a Cüneyt Cakir által tévesen megítélt tizenegyest, a büntetőterületen kívül történt ugyanis Javi Martínez Torressel szembeni szabálytalansága.

Azonban a spanyol csapat az idegenben szerzett góljának köszönhetően így is ott lesz a milánói fináléban.

A másik elődöntőben szerdán a Real Madrid gól nélküli első mérkőzést követően fogadja a Manchester Cityt. Így van rá esély, hogy a május 28-i döntőben megismétlődik a 2014-es döntő párosítása, ahol a Real Madrid hosszabbítás után 4-1-re legyőzte városi riválisát.
Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Bayern München  - Atlético Madrid 2-1 (1-0)
gólszerzők
: Xabi Alonso (31.), Lewandowski (74.) illetve, Griezmann (54.)
sárga lap:
J. Martínez (84.) illetve, Giménez (34.)
Bayern München: Neuer - Lahm, Boateng, J. Martínez, Alaba - Vidal, Xabi Alonso - D. Costa (Coman 73.), Th. Müller, Ribéry - Lewandowski
Atlético Madrid: Oblak - Juanfran, Giménez, Godín, Filipe Luis - Saúl Níguez, Gabi, A. Fernández (Carrasco, a félidőben), Koke (Szavics 93.) - F. Torres, Griezmann (Thomas 82.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: