2012-04-25 09:58:23• hírek • MTI

A Bayern Madridba is győzni megy

Egygólos hátrányt kell ledolgoznia otthonában a Real Madridnak a Bayern München ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének szerdai visszavágóján, amelynek Kassai Viktor lesz a játékvezetője.

A királyi gárda biztató előjelek mellett készül a bajorok fogadására, hiszen a szombat esti 2-1-es diadalával - amelyet idegenben, az örök rivális, címvédő FC Barcelona felett az El Clásicón aratott - gyakorlatilag megnyerte a spanyol bajnokságot. A nemzetközi sikerrel ugyanakkor jó ideje adós a José Mourinho dirigálta elitalakulat, amely egyfelől okkal bízik a hazai miliőben, a Santiago Bernabéu Stadion 80 ezer nézőjében, másfelől viszont nagyon is óvatosnak kell lennie, mert a Bayern nagy szívvel játszva, megalkuvást nem ismerő harcmodorával előbb a vezetést szerezte meg az első találkozón, majd a Real egyenlítését követően, a legvégén 2-1-re a győzelmet is kicsikarta.

Egyik legjobbjuk, a rendkívül gólerős Mario Gomez - a nyertes találat szerzője, aki idénybeli 10 BL-fellépésén 12 alkalommal volt eredményes - egyáltalán nem a levegőbe beszélt, hanem a nagyon is komoly csapatszándékot fogalmazta meg, amikor leszögezte: "Madridba is győzni megyünk!"

Gomez a győztes gólt szerzi Münchenben fotó: fcbayern.telekom.d

Vagyis aligha vesz fel sündisznóállást a bajor együttes, hogy megpróbálja kihúzni gól nélküli döntetlennel, hanem támadni akar, és ha gólt szerez, roppantul megkeserítheti a blancók életét, mi több: egyáltalán nem zárható ki újabb sikerük - még spanyol földön sem. További motivációt jelenthet a Bayern számára, hogy a Bajnokok Ligája döntőjének május 19-én saját városuk, München ad otthont.

"A Bajnokok Ligája történetében még egy csapatnak sem adatott meg, hogy saját stadionjába játssza a döntőt. Mi azért megyünk Madridba, hogy ezt az álmot valóra váltsuk!" - nyilatkozott Jupp Heynckess, a Bayern vezetőedzője, aki 1998-ban a Reallal nyerte meg a BL-t.

A német gárda háza táján amúgy - most már - rend van, a hírek szerint a vezetőség elsimította tettlegességig fajuló ellentétet az együttes két légiós sztárja, a francia Franck Ribéry és a holland Arjen Robben között, akik a Real elleni BL-csatát követően az öltözőben állítólag össze is verekedtek. Azóta ha igaz, már szent a béke, s mindkét klasszis futballista a közös célért, a Real Madrid kiejtéséért és a Bayern BL-döntőbe juttatásáért harcol vállvetve.

Német válogatottak egymás között: Schweinsteiger, Kroos és Khedira fotó: fcbayern.telekom.d

A müncheni vereséget követő bajnoki győzelem a Barca ellen ugyanakkor a Mourinho-társulat hitét és lelki erejét acélozhatja meg olyannyira, hogy a müncheniekkel szemben is kellőképpen eredményes tud lenni, és beverekszi magát a Bajnokok Ligája fináléjába. Ahol amúgy Morinho egykori csapata, a Chelsea lesz az ellenfele. A hovatovább két esztendeje tartó Mourinho-éra előtt kilenc európai trófeát gyűjtött Real Madrid végső BL-sikerében is bízik a csapatkapitány, a világ- és Európa-bajnok kapus, Iker Casillas, aki visszafogott szószólóként ezt mondta:

"Azzal, hogy Barcelonában nyertünk az El Clásicón, hatalmas lépést tettünk előre. Még nem értünk az út végére, de óriási lökést kaptunk a következő meccseinkre. A cél a BL-győzelem."

Amihez azonban először is túl kell jutniuk a Bayernen. A statisztika mindenesetre jelentős müncheni fölényt mutat: az eddigi 19 egymás elleni mérkőzésükből a bajorok 11-et nyertek meg, s két döntetlen mellett hat Real-siker született.

Bajnokok Ligája, elődöntő visszavágó (első meccs eredménye)
Real Madrid - Bayern München 21.45
DigiSport.hu, TVR1, DolceSport
Real Madrid: Iker Casillas - Alvaro Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Fabio Coentrao - Xabi Alonso, Sami Khedira, Mesut Özil - Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Angel Di María
Bayern München: Manuel Neuer - Philipp Lahm, Jerome Boateng, Holger Badstuber, David Alaba - Luiz Gustavo, Bastian Schweinsteiger - Thomas Müller, Franck Ribéry, Arjen Robben - Mario Gomez
játékvezető: Kassai Viktor

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: