2015-05-12 11:42:49• hírek • MTI

A Barcelona nem a Porto, mire megy így a Bayern?

Lehetetlennek tűnő feladat vár a Bayern Münchenre, ugyanis háromgólos hátrányt kellene ledolgoznia a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének keddi visszavágóján a Barcelona ellen, amely legutóbbi hét találkozóján gólt sem kapott.

Tovább nehezíti a bajorok vezetőedzőjének, Josep Guardiolának a dolgát, hogy közel sem a legjobb kezdőcsapatát küldheti pályára, mivel továbbra is sérült David Alaba, Arjen Robben, Franck Ribery és Holger Badstuber.

A Bayern komoly hullámvölgybe került az elmúlt hetekben: a Német Kupa elődöntőjében büntetőkkel kiesett a Borussia Dortmund ellen, a BL-ben nehéz helyzetben van a barcelonai 3-0-s vereséggel, s bár a bajnokságban már biztosan az élen végez, rossz formája ott is éreztette hatását, ugyanis a hétvégén 1-0-ra alulmaradt az Augsburggal szemben.

Ennek ellenére Philipp Lahm csapatkapitány reménykedik abban, hogy felül tudnak kerekedni a problémákon: "Az elmúlt meccseken semmi sem sikerült. Nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket, de eljön az idő, amikor fordul a kocka és ismét eredményesek leszünk".

A Barcelonát 2009-ben és 2011-ben BL-diadalra vezető Guardiola pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a tetemes hátrány ellenére csapatának nem szabad kizárólag a gólszerzésre koncentrálnia, mert akkor úgy jár, mint egy éve a Real ellen, amikor szintén az elődöntőben búcsúzott.

A bajoroknak erőt adhat a tudat, hogy a negyeddöntőben is komoly, 3-1-es hátrányból kellett fordítaniuk a Porto ellen. Ez akkor nem okozott komoly gondot, hisz a Bayern a szünetig már öt gólig jutott, a vége pedig 6-1 lett.
A katalán gárda eközben teljes nyugalomban készülhet a visszavágóra: legutóbbi hét meccsén nem kapott gólt, ráadásul ezalatt - elsősorban dél-amerikai csatártriójának köszönhetően - 25-ször talált az ellenfelek kapujába.

Az argentin Lionel Messi, a brazil Neymar és az uruguayi Luis Suarez vezette együttes hétvégén nagy lépést tett a spanyol bajnoki cím felé, mivel a Real Sociedad felett aratott 2-0-s sikere mellett ősi riválisa, a Real Madrid nem bírt a Valenciával, így a gránátvörös-kékek két fordulóval a Primera División vége előtt négy pontra növelték előnyüket a tabella élén.

A BL-történelem is a Barcelona továbbjutását ígéri, ugyanis háromgólos hátrányból eddig csak egyetlen csapatnak, a Deportivo La Corunának sikerült fordítania: a 2003/04-es szezon negyeddöntőjében a spanyol gárda 4-1-re kikapott az AC Milan vendégeként, majd hazai pályán 4-0-ra győzött.

A mérkőzést az angol Mark Clattenburg vezeti.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Bayern München -FC Barcelona 21.45  Sport1.hu, TVR1, DigiSport1.ro, Dolce1
A várható kezdőcsapatok:
Bayern München: Neuer - Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat - Alonso - Lahm, Thiago, Götze - Müller, Lewandowski
FC Barcelona: ter Stegen - Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Busquets - Rakitic, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: