2010-03-18 00:26:31• hírek • Szatmar.ro

A Barcelona és más semmi

A címvédő lemosta a Stuttgartot, kettős győzelemmel jutott tovább a Bordeaux.

Szerda este a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek utolsó két mérkőzésére került sor, amelyeken elmaradt a meglepetés: az egyaránt előnnyel induló Barcelona és Bordeaux érvényesítette a hazai pálya előnyét és fölülmúlta a Stuttgartot illetve az Olympiakoszt.

A címvédő katalánok egy nagyon gyenge első és egy jobb második félidő után 1-1-es döntetlent értek el Stuttgartban, így viszonylag nyugodtan várhatták a hazai visszavágót. A Barcelona pedig nyugodtan is játszott, de nem úgy, ahogy azt a svábok remélték: az első négy percben két Barca helyzetet jegyezhettünk, majd a 13. percben rezgett is Lehmann hálója Messi 17 méteres lökete után. Alig telt el kilenc perc, amikor Messi, Touré, Pedro volt a labda útja, a katalánok pedig máris kettővel vezettek. Szóval nyugodtan játszottak a hazaiak, mivel a Stuttgart semmilyen módon nem tudta őket megzavarni, Valdez kapusnak szinte semmilyen dolga nem akadt.

A második félidő Touré helyzetével indított, majd végre a Stuttgart is eljutott a hazaiak kapuja elé, ahol azonban a védők egy kavarodás után menteni tudtak. Ezúttal kicsivel többet, egy negyed órát kellett várni az újabb Barcelona, pontosabban Messi-gólra: a kis argentin Dani Alves sarkazásos passza után volt eredményes. Tovább dübörgött a Barca-henger, a Stuttgart pedig teljesen tehetetlen volt e focigépezet ellen: Messi, majd Iniesta helyzeteit Lehmann hatástalanította. A veterán kapus aztán a 90. percben tehetetlen volt a nálánál 20 évvel fiatalabb Krkiccel szemben, így a Barcelona ugyanúgy 4-0-re győzött a statiszta szerepére degradálódott Stuttgart ellen, mint tette azt tavaly a Bayern München ellen.


Messi örül, Tasci nem érti fotó: vfb.de
Messi örül, Tasci nem érti fotó: vfb.de


A Bordeaux még a Barcelonánál is kedvezőbb helyzetben várta az Olympiakosz elleni visszavágót, mivel az első meccsen Pireuszban 1-0-ra nyerni tudott. Ezt az előnyt már öt perc után sikerült megduplázni, amikor Toroszidisz szabálytalansága után Gourcuff 17 méterről, éles szögből pazar mozdulattal csavart a kapuba. Aki ekkor azt gondolta, hogy francia gólzápor következik, esetleg elkeseredett görög rohamok követik egymást, az egyaránt tévedett: az aquitaniaiak nagy fölényben játszottak, uralták a játékot, ám helyzetig nem nagyon jutottak, leszámítva Gourcuff dupla kapufáját. A szünet előtt kicsit felpörgött az Olympiakosz, ám Zairi helyzete nem volt igazán komoly. Nem úgy Derbyshire-é, aki be is talált, de gólját les miatt érvénytelenítették - jogosan.

A második félidő Samah helyzetével kezdődött, majd érdekes fordulatot vett a találkozó: Derbyshire hat perc alatt begyűjtött két sárgát és mehetett is zuhanyozni. Időközben a vendégek cserére szánták magukat, a beálló Mitroglu pedig két perccel később egy bedobás utáni védelmi hibát követően kiegyenlített. Sőt, négy perccel később létszámban is helyreállt az egyensúly: Diarrának három percre volt szüksége, hogy begyűjtsön két sárgát.

Ezt követően vált aztán igazán izgalmassá a találkozó, a vendégek Mitroglu révén közel kerültek a vezető találathoz, ami akár továbbjutásukat is eredményezhette volna, amire a másik kapu előtt Samah válaszolt. Ám a marokkói támadó az igazi választ a 87. percben adta meg, amikor Trémoulinas remek beadását a hálóba fejelte. Ami a görögök kiesése mellett mellesleg azt is jelentette, hogy az Olympiakosz vereséggel „ünnepelhette" 100. idegenbeli európai kupameccsét.


A végén is a Bordeaux örülhetett fotó: girondins.com
A végén is a Bordeaux örülhetett fotó: girondins.com


A Barcelona és a Bordeaux továbbjutása azt is jelenti, hogy a legjobb nyolc csapat között nem kevesebb, mint hat nemzet is képviseli magát, ilyen örvendetes sokszínűségre pedig 1999 óta nem volt példa. Az is eldőlt, hogy az angolok után (Arsenal, Manchester United) a franciák is duplázni tudtak (Lyon, Bordeaux), míg a németek (Bayern München), az olaszok (Inter), a spanyolok (Barcelona) és az oroszok (CSZKA Moszkva) egy-egy csapattal képviselik magukat a negyeddöntőkben, melynek sorsolása pénteken lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: