2009-05-07 15:37:21• hírek • Kocsis Zoltán

Megfenyegették Övrebőt

A norvég játékvezetőt a BL-elődöntő után halálosan megfenyegették.

A Chelsea és a Barcelona közötti Bajnokok Ligája elődöntőnek visszavágója nem a látványos játék miatt marad emlékezetes, hanem Iniesta utolsó pillanatokban szerzett döntő találata miatt. Ám a Chelsea szurkolói nehezen emésztették meg a kiesést, és gondoskodtak arról, hogy más miatt is sokat beszéljenek az emberek a mérkőzésről: halálosan megfenyegették a játékvezetőt.

Tom Henning Övrebö nem élete meccsét produkálta, ezért már a stadiont is csak rendőri kísérettel hagyhatta el, majd biztonsági okok miatt egy másik szállodában volt kénytelen megszállni. Csütörtök reggel pedig csak a hatóságok segítségével hagyhatta el az országot, jelenleg Norvégiában három rendőr vigyáz rá.

„Hatalmas szégyen, hogy egy labdarúgó meccs miatt rendőri felügyelet mellett kellett elhagynia az országot", nyilatkozta az esettel kapcsolatban Graham Poll, korábbi játékvezető, aki kiállt egykori kollégája mellett. „Több száz döntést kell mindenkinek meghoznia egy meccs alatt és bárki hibázhat, a gól előtt például Essien elrúghatta volna a labdát. A Chelsea játékosai korábban többször is megőrültek, és fenyegették a bírót, megtanulhatnák higgadtabban kezelni a dolgot", mondta Poll, aki szerint a londoni játékosok többet is tehettek volna a győzelemért.

Nem ez az első eset, hogy a két csapat egy-egy BL-meccsét hasonlóan szomorú közjáték kíséri. A svéd Anders Frisk 2005-ben be is fejezte pályafutását, egy évvel később pedig a szintén norvég Terje Hauge kapott halálos fenyegetéseket. De hasonló okok miatt vonult vissza néhány éve a svájci URS Meier, akinek a román média egy válogatott meccs után az e-mail címét és a telefonszámát is leközölte.A Chelsea szurkolói megfenyegették Övrebőt

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: