2009-05-07 01:20:28• hírek • Szatmar.ro

Egy lövéssel a döntőben

Iniesta és Xavi
Iniesta és Xavi

A Barcelona egyszer találta el a Chelsea kapuját, ám az elég volt a döntőbe jutáshoz.

A labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó elődöntője előtt még teljesen nyitott volt a kérdés, hogy ismét a Chelsea lesz a Manchester United ellenfele a május 27-i döntőben Rómában, vagy a hazai pályán 0-0-át elérő Barcelona.

A katalánok nem számíthattak Henry, Marquez és Puyol játékára, ám ennek ellenére bátran kezdték a meccset, aminek gyorsan meg is lett az eredménye: vezetést szerzett a Chelsea. A kilencedik percben történt, hogy egy védőn felpörgött a labda, amit Essien kapásból, húsz méterről Valdes kapujába vágott.

A gól után a londoniak teljesen beálltak védekezni, talán túlságosan is féltek a spanyol bajnokságban immár 100 rúgott gólnál tartó Barcelonától. A vendégek ezen a szinten ritkán látható mértékben birtokolták a labdát, ám semmilyen veszélyt nem jelentettek Cech kapujára, nem úgy a kékek kontrái a másik oldalon.

 

A szünet után sem változott a meccs képe, az angolok megpróbálták kibekkelni a meccset. Sokat segíthetett volna a cél elérésében Drogba, aki a meccs legnagyobb helyzetét szalasztotta el - illetve Valdes védett. A 66. percben eldőlni látszott a továbbjutás kérdése, amikor Anelka szimulálását Ovrebo játékvezető „megette" és kiállította az utolsó emberkén „szabálytalankodó" Abidalt. Érdekes, hogy BL-meccsen utoljára 104 meccsel korábban, 1998-ban állítottak ki Barca-játékost, aki nem volt más, mint a mostani szakvezető Pep Guardiola.

Mint az várható volt, a kiállítás után csökkent a vendégek fölénye, a Chelsea bebiztosíthatta volna a győzelmét, ám Belletti lövése kapu mellé ment, Lampardét pedig Valdes fogta. Az utolsó tíz percbe „fordulva" a játékvezető nem adott meg egy tiszta tizenegyest a londoniaknak, aminek a 92. percben lett igazán jelentősége. Ekkor ugyanis Messi visszafordított labdáját Iniesta állítás nélkül zúdította Cech kapujába, ezzel továbblőve csapatát. Ez volt a Barcelona első kapuralövése a találkozón!

Nem ismétlődik meg tehát a tavalyi döntő, ami szinte borítékolható volt: még soha nem fordult elő ugyanis, hogy egyazon európai kupában egymást követő két évben ugyanaz a két csapat játssza a finálét.

Chelsea-Barcelona 1-1, összetettben 1-1
gólok: Essien (9.), illetve Iniesta (92.)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: