2013-01-19 14:28:24• hírek • Kocsis Zoltán

A Bambuc Ördög nyitotta a VII. Magyar Kultúra Hetét

„Anya, mikor kezdődik már", hallatszik halkan a nézőtéren egy kicsi leány türelmetlen hangja. Aztán pillanatokkal később kezdődik is az előadás és vele együtt a VII. Magyar Kultúra Hete. A Nagyvárad Táncegyüttes darabja remek szórakozást nyújtott kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ezzel ideális prelűdöt biztosítva az egyhetes rendezvénysorozatnak.

A Tamási Áron novellájára alapuló Bambuc Ördög táncos mesejáték a valóság és az álom határára repíti a nézőt. A darab során felfedezhetjük, hogy a takarításhoz használt eszközök - vödör, seprű, felmosó - miként szolgálhatnak zeneszerszámként is. Eközben betekintést nyerhetünk az udvarhelyszéki és sóvidéki kultúra, néptánc és népdal világába. Mindezt megspékelték néhány dél-afrikai (gum boots) táncos és énekes elemmel. A Táncegyüttes saját bevallása szerint az angol Stump együttes műsoraiból is merített ötleteket.

A VII. Magyar Kultúra Hete szombat este folytatódik, 19.00 órakor, a hivatalos megnyitó után ismét a Nagyvárad Táncegyüttes egy újabb Tamási Áron-adoptációval igyekszik elkápráztatni a közönségét az Északi Színházban. Szombat este 21.00 órától a Downtown kocsmában az Üsztütü és a Soroglya zenekarok varázsolnak majd folk hangulatot, vasárnap este 20.00 órától pedig a Római Katolikus Székesegyházba Szvorák Katalin a cappella koncertje következik.

A VII. Magyar Kultúra Hete teljes programját itt nézheted meg!

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: