2017-06-03 15:22:11• hírek • Szatmár.ro

A Balcescu-Petőfi mindent vitt a Tavaszkirálynő és Májuskirály választáson

A Családi Hétvége keretében a szombati nap délelőttje négy iskola diákjainak a versengéséről szólt.

Négy általános iskola vett részt szombat délelőtt a Kossuth-kertben szervezett Tavaszkirálynő és Májuskirály választáson: a szatmárnémeti 10-es számú Általános Iskola, a Balcescu-Petőfi Általános Iskola, a Halmi Általános Iskola és a Kökényesdi Általános Iskola. A diákoknak és szüleiknek erőben és tudásban is kellett bizonyítaniuk. Volt kötélhúzás, helyesírással kapcsolatos vetélkedő, zsákbanfutás, szerelemvallás, a próbákat pedig még sorolhatnánk. A csapatok finom bográcsos ételeket is főztek, amiket három kitűnő színész-szakácsból - Rappert-Vencz Gáborból, Nagy Csongorból és Orbán Zsoltból - álló zsűri pontozott.

Eközben baráti társaságok is bográcsos ételt készítettek, az RMDSZ nyugdíjasklubjának, a Barátság Klubnak a tagjai pedig fánkot sütöttek, gulyást készítettek. Sült a bogdándi béles, a strudli, a kürtőskalács. A Kossuth-kertben található Zöld Házban a résztvevők megismerkedhettek a Gutenberg Kiadó gyermekkönyveivel, a Borókagyökér Kulturális Egyesületnél kézműveskedni, az Aranykapu Kluturális Egyesületnél szüleink gyermekkorának játékait lehetett kipróbálni. 

A Tavaszkirálynő és Májuskirály vetélkedőn 16 óra előtt kevéssel hirdettek eredményt. A Májuskirály Czerlau Márk lett, első lovagja Nagy Kristóf, második lovagja pedig Liszkai Krisztián. A Tavaszkirálynői címet Ulici Tamara viselheti egy éven át, első udvarhölgye Szilágyi Kitti, második udvarhölgye Kaszta Melody lett. Mindannyian a Balcescu-Petőfi Általános Iskola diákjai.

A bográcsos ételek versenyében a Balcescu-Petőfi a legszebb terítésért, a 10-es iskola a legkülönlegesebb vendéglátásért, a kökényesdi csapat a legízletesebb gulyásért, a halmiak a legelegánsabb terítésért kaptak díjat.

A Családi Hétvége további programja:

Szombat:

16.30 – Urunk László! Téged áldunk! A Felvidéki Rockszínház előadása. Az Ady Endre Társaság szervezésében. Az előadásra a Szent László történelmi év keretén belül kerül sor.

18.00 – Zoltán Erika koncert

19.00 – Aradszky László koncert (HU)

20.00 – Pa-Dö-Dö koncert(HU)

22.00 – Electro swing party. Hangulatfelelős: Pumi, a Harag György Társulat színművésze.

21.45 – Juventus Torino – Real Madrid. Az UEFA Bajnokok Ligája Döntőjének kivetítése. Helyszín: Zöld Házzal szemben.

Állandó programok:

Kézműves vásár és mesterségbemutató, Könyvutca, Borsziget, Gyermekprogramok, Bábszínház, Gyermekutca, Sakk verseny, Aikido bemutató

Zöld Ház, előcsarnok

A Református Gimnázium Tagóvodája  Édesanyám címmel rajzversenyt szervezett. A jelentkezők  különböző technikával készült alkotásokkal pályáztak. A kiállított művek megtekinthetők a rendezvény ideje alatt.

Zöld Ház, konferenciaterem

11.00  - A Gutenberg Kiadó gyermekkönyvei Kürti Andrea illusztrációival. Könyvbemutató és beszélgetés az illusztrátorral: a Királylány a lángpalotában- Erdélyi szász népmesék, című mesekönyvről. A Románia Legszebb Könyvei (Cele mai frumoase cărți din România) verseny a Romániában kiadott kötetek művészi értékét, dimenzióját felmérő, 2012 óta évente megrendezett rangos könyves mustra. A Királylány a lángpalotában – Erdélyi szász népmesék című mesekönyv a legszebb könyvillusztrációnak járó díjat kapta 2016-ban.

Az RMDSZ Barátság Klub programjai: bográcsos főzés, fánk sütés, csigatészta készítése, horgolás.

Június 4, vasárnap

10.15 – Felvonulás a Szatmárnémeti Északi Színház elől a Kossuth-kertig, a 10-es Iskola Mazsorett Csoportja és az 501-es légió (Star Wars jelmezesek) kíséretében

11.00 – Kispárna mesezenekar gyermek koncertje

12.00 – Gyermek ki mit tud?

13.00 – A Kóró és a kismadár. A budapesti Magyar Népmese Színház előadása

14.00 – Országos versenyeken helyezést elért magyar elemi osztályosok díjazása. Szervező és támogató a Szatmárnémeti RMDSZ nőszervezete

17.00 – Csordás Tibor(Fiesta) koncert (HU)

18.00 – Roy és Ádám koncert (HU)

20.00 – Kelemen Kabátban koncert (HU)

21.30 – Royal Team koncert

Az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében:

10.00-21.00: Kézműves kiállítás és vásár

10.00-20.00: Nagymamáink konyhaművészete. Szatmári ízek, szatmári konyhák: Bogdándi Hagyományőrzők csapata, Sárközújlaki Református Nőszövetség, Mezőpetri és Kálmándi nőszövetség tagjai.

11.00-19.00: Mesefotó Stúdió. Oana Tarța szervezésében.

12.00-17.00: "Nyitva van az Aranykapu... – Hagyományos kézműves mesterségek oktatása gyerekeknek"

12.00-19.00: Aranykapu Népi Játszókert – helyszín: Aranykapu Sziget

12.00-18.00: Gyerekek kézműves vására  – helyszín: Aranykapu Sziget

A Borókagyökér Egyesület szervezésében:

11.00-20.00: Alkossunk -Borókás kézműves műhelyek  nem csak gyerekeknek. 

10.00-20.00: Játszunk együtt -népi gyerekjátékok piciknek és nagyoknak

Állandó programok:

Kézműves vásár és mesterségbemutató, Könyvutca, Borsziget, Gyermekprogramok, Bábszínház, Kutyakiképző egyesület programjai, Gyermekutca, Sakk verseny, Aikido bemutató

Az 501-es Légió – profi Star Wars jelmezesek programja, gyermekeknek szánt átmozgató rohamosztagos-kiképzéssel, fotózkodási lehetőséggel.

Szervezők:

Szatmárnémeti RMDSZ, Ady Endre Társaság, Identitas Alapítvány, MIK, Aranykapu Kulturális Egyesület, Borókagyökér Egyesület, Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete

A rendezvény támogatói: Szerencsejáték Service Nonprofit Kft, Szatmárnémeti Város Tanácsa, Communitas Alapítvány, Bethlen Gábor Alap, Nemzeti Együttműködési Alap, Csiki Sör, Erlux Kft, Yoda Service Kft, Promocraft Yellow Kft, Neptun Company Kft, Barta Ati Kft, Polip Kft, Erdholz, Szatmári Egyházmegyei Caritas, Zolihusi Kft.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: