2014-02-27 13:00:10• hírek • Szatmár.ro

A Balcescu-Petőfi iskolából Törökországba

Februárban a Balcescu-Petőfi Általános Iskola küldöttsége részt vett Manavgatban (Törökország) egy Comenius-projekt találkozó. A szatmári küldöttséget Laczka Katalin projektkoordinátor, Alina Muresan tanítónő valamint Lauran Stefania és Erdei Codrut diákok alkották.

A projektben tíz ország vesz reszt: Csehország mint koordinátor, Lengyelország, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Magyarország, Görögország, Törökország, Észtország és Románia.

A projekt cime: A múlt és a jelen pillanatképekben, célja pedig a múltat festmények és fotók segítségével bemutatni. Ebben a projektben a különböző nemzetek diákjai és pedagógusai lehetőséget kapnak arra, hogy jobban megismerjék egymás történelmét, művészetét, a képzőművészeit, gyakorolják az angol nyelvet és a modern eszközök használatát a kommunikáció és a fotózás terén.

A fogadó iskola egy nagyon változatos programot állított össze a vendégek számára. Az első részben minden ország bemutatta  azokat a munkákat, amelyeket a romániai ülést követően (2013 októbere) készített.

"A feladat az volt, hogy készítsünk bemutatót egy hazai tájról, mutassuk be egy régi festményen, a festő életrajzával együtt és egy mai fotón, aztán hasonlítsuk össze a múltat a jelennel" - magyarázták a szatmárnémeti iskolát képviselő küldöttség tagjai.

A küldöttség tagjai meglátogatták a fogadó iskolát, részt vettek órákon, beszélgettek pedagógusokkal, és így egy teljes képet alakíthattak ki a török oktatási rendszerről. A látogatás során a diákok családoknál voltak elszállásolva és ezáltal lehetőséget kaptak arra, hogy megismerkedjenek egy török család mindennapi életevel.

A szatmári küldöttség a házigazdák szervezésében meglátogatott több turisztikai látványosságot, múzeumokat és még pitát készíteni is megtanították őket.

Comenius-találkozó volt Törökországban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: