2016-03-16 01:24:47• hírek • Szatmar.ro

A 8. tizenegyes után esett ki a PSV

Juanfran lőtte a mindent eldöntő gólt
Juanfran lőtte a mindent eldöntő gólt

Az Atlético Madrid hazai pályán gól nélküli döntetlenre végzett a PSV Eindhoven csapatával a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjének kedd esti visszavágóján, ahol végül tizenegyespárbaj után a hazai csapat jutott tovább. Az est másik meccsén sem született gól, így a Manchester Cty két héttel ezelőtti, kijevi győzelmének köszönhetően búcsúztatta a Dinamót.

Teltház és hangos szurkolói buzdítás fogadta a két csapatot a Vicente Calderón Stadionban, ahol a hazaiak az első negyedóra végén Griezmann jóvoltából a vezetést is megszerezhették volna, ám Jeroen Zoet védte a francia közeli próbálkozását.

A túloldalon Jan Oblak is észnél volt, mikor van Ginkel beadását elpiszkálta a középen érkező Locadia, Luuk de Jong duó elől.

Addig, míg a Matracosok edzője, Diego Simeone heves gesztikulálással biztatta csapatát, Phillip Cocu látszólag nyugodtan ült a kispadon, egészen a második félidő kezdetéig, mikor a madridiak alaposan bekezdtek, több helyzetet is kidolgoztak, mégis a PSV került közel a gólszerzéshez: Locadia baloldali tekerést Oblak tolta kapufára.

Helyzetre helyzettel reagált az Atlético: Filipe Luís pörkölt oda Zoet kapusnak, a holland viszont hárított. S mivel a folytatásban sem rezdültek a hálók, kétszer tizenöt perces hosszabbítás, majd tizenegyespárbaj következett.

A tizenegyesek során egyedül a hollandok csatára, Luciano Narsingh hibázott, így 8-7-re a spanyolok nyerték a párbajt. Ennyi gól még nem esett egyetlen büntetőpárbajban sem a sorozat történetében. A BL egyenes kieséses szakaszában korábban még soha nem fordult elő, hogy kétszer is 0-0-t játszottak volna a csapatok. Az Atlético legutóbbi tizennégy hazai BL-találkozója közül ez volt a tizenkettedik, amelyen nem kapott gólt.



A PSV továbbra is képtelen Spanyolországban nyerni, pedig most játszottak tizenharmadik alkalommal spanyol klubcsapat vendégeként. Az Atletico öt próbálkozásból most jutott tovább először holland ellenféllel szemben.

A Manchester City is gól nélküli döntetlent játszott  hazai pályán  a Dinamo Kijev ellen az est másik meccsén. A City sérülés miatt már a hetedik percben elvesztette Vincent Kompanyt. A BL történetében még soha nem kellett ilyen korán lecserélni egy csapatkapitányt, mint most a belga válogatott védőt, ráadásul később a másik középhátvéd, Nicolas Otamendi sem tudta folytatni a játékot.

A 61. percig kellett várni az első igazi helyzetre, akkor viszont Jesus Navas a kapufát találta el. Mivel a találkozón nem született gól, a manchesteriek megőrizték az ukrajnai első meccsen szerzett előnyüket, és továbbjutottak.

Ez volt a City tizennyolcadik hazai BL-meccse, de csak a második, amit kapott gól nélkül teljesített, ugyanakkor története harminchatodik BL-találkozóján most játszott először 0-0-t. A Dinamo Kijev ezúttal szerepelt tizennegyedik alkalommal angol csapat otthonában nemzetközi kupameccsen, de továbbra sem tudott nyerni.

A múlt héten a Benfica, a Wolfsburg, a Real Madrid és a Paris Saint-Germain biztosította helyét a nyolc között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: