2020-03-15 15:00:06• hírek • Mti

A 70 éven felüliek otthoni elkülönítését tervezi a brit kormány

A brit kormány a 70 éven felüliek egészségvédelmi célú otthoni elkülönítésére dolgoz ki cselekvési tervet az új típusú koronavírus okozta járvány elleni fellépés jegyében, de ezt az intézkedést „a megfelelő időpontban” kívánja életbe léptetni – mondta a brit egészségügyi miniszter vasárnap.

 

 

 

A brit kormány járványellenes stratégiáját előzőleg súlyos bírálattal illette vezető brit egyetemek és kutatóintézetek több száz tudósa.
A 229 egyetemi oktató és kutató által aláírt, szombat éjjel nyílt levél formájában közzétett felhívás kezdeményezői szerint a brit kormány cselekvési menetrendjének célja az emberek közötti távolságtartásra irányuló intézkedések még további késleltetése.

 

Az aláírók szerint azonban az adatok arra vallanak, hogy a nagy-britanniai fertőzöttek száma néhány napon belül több tízezerre emelkedhet, és ha a fertőzéses esetek száma korlátozás nélkül növekszik tovább, akkor a járvány néhány héten belül több millió embert érinthet.

 

Nagy-Britanniában jelenleg 1149 fertőzöttet tartanak nyilván, a járvány halálos áldozatainak száma a legutóbbi adatok szerint 21.
A nyílt levelet aláíró tudósok az emberek elkülönítésére eddig tett brit lépéseket elégtelennek minősítették, és annak a véleményüknek adtak hangot, hogy haladéktalanul további, erőteljesebben korlátozó intézkedéseket kell hozni.

 

Matt Hancock egészségügyi miniszter azonban a BBC közszolgálati televíziónak és a Sky News kereskedelmi hírtelevíziónak adott vasárnapi interjúkban megerősítette azt a kormányzati álláspontot, hogy minden lépést a megfelelő időpontban kell megtenni, mert a túl korán meghozott és így nagyon hosszú ideig érvényben lévő korlátozó intézkedésekbe az emberek „hamar belefáradnak”.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: