2019-06-13 11:03:30• hírek • Bede Emőke

A 6-os Számú Óvoda gyűjtötte a legtöbb PET-palackot

Fotók: Virág Botond
Fotók: Virág Botond

Június 12-én, a Szatmárudvari Polgármesteri Hivatal adott otthont annak a díjazásnak, melynek során az Újrahasznosítás labirintusa, illetve a ROHU62 Határtalan zöld folyosó című projektekben a legtöbb PET-palackot gyűjtő óvodákat és iskolákat tüntették ki.

A 2018-2019-es tanév során 75 tanintézmény nevezett be a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség által kezdeményezett akcióba, kicsik és nagyok, diákok és pedagógusok együtt gyűjtötték a flakonokat. A szorgalmas munka eredményeként 7,8 tonna pillepalackot sikerült összegyűjteni, ami kicsivel több mint 150 ezer darabot jelent. E szinte elképzelhetetlen mennyiségnek egy jelentős részéből az atyai ökolabirintus épül majd meg, melynek hivatalos átadása szeptembere várható. A fennmaradó részből egy kicsike pontonhidat fognak építeni a Szamos holtágára, melyet a Határtalan zöld folyosó projekt keretében fognak rehabilitálni.



Noha mind a 75 tanintézmény komoly részt vállalt a gyűjtésben, azonban a dobogóra csak a legjobbak fértek fel. A gyűjtési akcióban a legeredményesebb volt, s ezzel első helyen végzett a szatmári 6-os Számú Általános Óvoda, mely teljesítményéért egy laptopot kapott az ECOTIC Szervezettől. A második helyre a Balcescu-Petőfi Általános Iskola került, harmadikként a Szamosdobi és a Szatmárpálfalvai Általános Iskola végzett, dicséretben a Lucian Blaga és a Vetési Általános Iskola részesült.


A környezetvédelmi ügynökség ezúton is szeretne gratulálni és köszönetét kifejezni a tanintzéményeknek, akik példaértékű lendülettel mozgósították a csapataikat a környezetvédelem jegyében.

 




 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: