2016-04-07 14:21:03• hírek • Szatmár.ro

A 65 éves Tillinger Stefant köszöntötték

A Szatmár Megyei Tanács galériájában április 7-én, 16 órakor nyílt meg Tillinger Stefan szatmárnémeti festőművész tárlata. A kiállításmegnyitó azonban az átlagosnál sokkal ünnepibb volt, hiszen a Szatmári Képzőművészek Egyesületének alelnöke most - április 5-én - töltötte be a 65. életévét.

Ennek megfelelően az egyesület tagjai az elismerő szavak mellett egy ajándékkal is meglepték az alelnököt. „65 éves lettél, úgy érzem, itt az ideje, hogy te viseld otthon a kalapot” - mondta Gergely Csaba elnök, miközben egy kalapot ajándékozott kollégájának.

Tillinger Stefan Nagymajtényban született, Gilvácson és szülőfalujában járta ki az általános iskolai osztályokat, majd a Nagykárolyi Elméleti Líceumban tanult. A képzőművészet-festőművészet kapcsán a Szatmárnémeti Művészeti Iskolában képezte magát Ion Popdan osztályában. 1977 óta tagja a Szatmári Képzőművészek Egyesületének, jelenleg alelnöke a szervezetnek.

1978-tól kezdődően számos egyéni tárlata volt mások mellett Szatmárnémetiben, Zilahon, Pilisvörösváron (Magyarország) és Marosvásárhelyen. Kedvenc technikái az olaj, a tus, a lavírtechnika páccal, valamint az akvarell. Főleg tájképeket, épületeket, csendéleteket és virágkompozíciókat fest.

A csoportos tárlatok révén alkotásai eljutottak Kolozsvárra, de még Görögországba is. Művei megtalálhatók több külföldi - magyarországi, olaszországi, németországi és kanadai - gyűjteményben.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: