2014-05-03 16:20:58• hírek • Kocsis Zoltán

A 3. percben már a 2. büntetőt fújták be az Olimpia ellen...

Nem mindennapi kezdést követően 3-2-es vereséget szenvedett szombat délben a Bihar FC ellen Nagyváradon az Olimpia labdarúgó csapata a második osztályú bajnokság második csoportja alsóházi rájátszásának harmadik fordulójában. A sárga-kékek ezzel együtt is őrzik helyüket a csoport élén.

Ritkán látható, hihetetlen eseményekkel kezdődött a találkozó, aki lekéste az első öt percet, az nem mindennapi eseményekről maradt le. És igencsak bánhatja - főleg, ha a hazaiaknak szurkolt. Történt ugyanis, hogy a 3. percben Marius Chitu játékvezető büntetőt ítélt a Biharnak. Letan állt a labda mögé, lövését azonban Miron kapusak sikerült kivédenie. A játékszer Lunguhoz került, aki ellen Bujor szabálytalankodott - a bíró pedig ismét büntetőt ítélt. Ezt már a hazaiak házi gólkirálya, Lukács Rajmund rúgta és nem hibázta el.

Alig négy perccel később Cigan került közel hozzá, hogy növelje csapata előnyét, ám a védők az utolsó pillanatban blokkolni tudták. A hazai gól helyett vendégtalálat született a 17. percben, amikor Gavrilescu passzát Bujor értékesítette. Ezzel együtt nem döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok, mivel a 33. percben egy szöglet utáni kavarodásból Lukács ismét betalált.

A szünetben Csík Tibor, az Olimpia mestere kettős cserére szánta el magát, Faur helyére Szalkai, Feier helyére pedig Bostina állt be. Újabb gólt - de milyet (!) - ennek ellenére a hazaiak szereztek, amikor az 58. percben Bic 35 méterről lőtt védhetetlenül a hálóba. Az Olimpia ezúttal is igazolta, hogy rendkívül veszélyes a meccsek hajrájában, Bostina pedig egy 20 méteres bombagóllal válaszolt a hazaiak előző találatára. Ezzel a szatmáriak izgalmasabbá tudták tenni a mérkőzés utolsó 10 percét, újabb gól azonban már nem született.

Az alapszakaszban aratott két győzelem után tehát ezúttal vereséget szenvedett az Olimpia a Bihar FC ellen. Ennek ellenére a szatmáriak 24 pontjukkal továbbra is őrzik helyüket a csoport élén az egy pontos hátrányban lévő Mioveni és a két ponttal lemaradó Bihar előtt. A negyedik - már kieső - helyen az Arad áll 15 ponttal, az ötödiken a Motru 9 ponttal, a hatodikon pedig a már visszalépett FCU Craiova.

A következő fordulóban, szerdán, az Olimpia az Aradi UTA együttesét látja vendégül, majd szombaton Minerul Motruhoz látogat.

Alsóházi rájátszás, 3. forduló:
Bihar FC - Olimpia 3-2

gólok: Lukács (5., 11-es, 33.), Bic (58.) illetve Bujor (17.), Bostina (83.)
Az Olimpia összeállítás: Miron - D. Muntean, Fl. Muresan, C. Ene, Iuhas (csk.) - Gavrilescu, Villand, Roghina (Rus 60.), Faur (Szalkai 46.) - Vl. Bujor, Feier (Bostina 46.)

Aradi UTA - Minerul Motru 3-0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: