2013-08-01 21:13:02• hírek • Szatmar.ro

A 3-5. hely megszerzése a cél

Csütörtökön megkezdte a felkészülést a 2012-2013-as szezonra a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata. A klubvezetők nem titkolt célja a 3-5. helyezés megszerzése a második osztályban.

Nicolae Istrate vezetőedző vezényszavára 16 játékos válaszolt igennel csütörtök délelőtt. A keretben egyelőre két új név található: Sergiu Gherasim beállós és legutóbb a Nagybányai Minaurban szerepelt, Andrei Pop pedig jobbszélső és a Tordától érkezik. Távozott viszont Vlad Rogoz, ő éppen a Tordában folytatja pályafutását, valamint Calin Leordean, aki a Minaurba szerződött. Nem vett részt az edzésen Sebastian Albu, Cosmin Osvat és Razvan Cuceu sem, ők valamennyien csapatot keresnek maguknak.

Az új szezonban a vezetőség nem titkolt célja a 3-5. hely megszerzése. Ez merésznek tűnik kissé, figyelembe véve, hogy az élvonalból való kiesést követően a tavaly a VSK gyengén szerepelt, mindössze öt meccset nyert meg és a kilenc csapatos bajnokságban a nyolcadik helyen zárt.

Istrate mester azonban, úgy tűnik, nem hátrál meg a feladat elől - véleménye szerint egy balszélső és egy jobbátlövő leigazolásával elérhető a cél. Hogy milyen pénzből szerződtethet a klub vagy egyáltalán mekkora költségvetésből gazdálkodhat, az egyelőre talány: a városi tanács a következő ülésén dönt a város által adandó támogatásról.

Kérdéses továbbá a bajnokság lebonyolítása is, amiről a szövetség még nem döntött. Ami biztosnak tűnik, hogy a pontvadászat szeptember 21-én kezdődik - ám hogy kettő, vagy négy csoportba osztják a második osztályt, azt egyelőre nem tudni.

A VSK jelenlegi kerete: Lucian Cioroiu, Cristian Pogyină, Erdős Emanuel, Florin Mateş, Raul Pop, Cătălin Tătar, Cristian Mureşan, Mircea Santeiu, Adrian Ciaca, Cristian Jurj, Mircea Sergiu Varga, Ioan Alex Morar, Laurenţiu Tătăran, Cosmin Chira, Sergiu Gherasim, Andrei Pop.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: