2015-05-07 09:27:19• hírek • MTI

Elkezdődtek a 22. kolozsvári magyar diáknapok

Kolozsvár főterén villámcsődülettel kezdődtek meg a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) által 22. alkalommal megszervezett magyar diáknapok.

A város főterén összesereglett mintegy kétezer magyar egyetemi hallgató többsége mobiltelefonján hallgatta a helyi Paprika rádióban sugárzott utasításokat, és ezeknek megfelelően ölelkezett társával, ült vagy feküdt a földre, mutatott Mátyás-király szobrára, vagy merevedett meg. Összehangolt mozgásuk alapos meglepetést okozott a be nem avatott járókelőknek. 

A magyar ifjúságot köszöntő Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere beszédében azt mondta, életük legjobb döntését hozták azok, akik Kolozsvárt választották tanulmányaik helyszínéül. "A legjobb helyen vagytok a legjobb pillanatban!" - fogalmazott, arra utalva, hogy 2015-ben Kolozsvár Európa ifjúsági fővárosa, és a címhez egész évben ifjúsági programok sorozata kapcsolódik. 

A diáknapok vetélkedőire idén 54, egyenként 35 fős csapat nevezett be, amelyeknek vasárnapig megannyi szórakoztató, ötletes próbán kell összemérniük tudásukat, kreativitásukat, csapatszellemüket. A csapatok kabalafigurákkal, színes, feliratos egyenpólókban, nagy lármát csapva vonultak Kolozsvár határába, a vetélkedő helyszínére. A feladatok egy részét a Paprika rádió közli, ezért minden csapat legalább egy tagjának folyamatosan hallgatnia kell a rádió adását.

A KMDSZ által szervezett diáknapokhoz idén diákolimpia is kapcsolódik, amelyre a Kárpát-medence más országaiból érkező diákok nevezhettek be. A diákolimpia megnyitóját pénteken tartják.

Megkezdődött a KMDSZ Diáknapok

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: