2016-10-08 15:13:11• hírek • Szatmár.ro

A 21. helyen zárta Mani a peches Marokkó Ralit

Gyenes Emánuel útnak is indult Spanyolország felé, ahol a Six Days versenyen vesz részt.

Az Autonet Motorcycle Team versenyzője, Gyenes Emánuel túl van a Marokkó Ralin, ahová elsősorban a Dakarra való felkészülés, illetve a motor új felfüggesztésének tesztelése érdekében jelentkezett. A ralivilágbajnokság utolsó futamaként megszervezett afrikai próbán azért nem búslakodott volna, ha érmet is szerez, de a szerencse ez alkalommal nem állt a szatmári motoros mellett. Mint arról már beszámoltunk, szerdán a sivatagban 175 kilométer megtétele után ugyanis elszakadt a lánca. Emiatt két órát veszített, a versenyt gyakorlatilag egy helybéli segítségével sikerült folytatnia, aki két kő és egy csavarhózó segítségével oldotta meg a problémát.

A két órás lemaradásból ugyan sikerült valamennyit lefaragnia a folytatásban, de az nem volt elég a dobogós helyhez. A szatmári motoros végül a 21. helyen zárta a jórészt sivatagi száguldást.

A rallit a KTM gyári csapatában versenyző ausztrál, Toby Price nyerte 13 óra, 6 perc és 35 másodperces idővel. Mani 17 óra 34 perc és 38 perc alatt tette meg a mért szakaszokat, így közel 4 és fél órával volt rosszabb az ideje az első helyezettétől. Ha csak a láncszakadás miatt elvesztett több mint 2 órát vesszük figyelembe, a szatmári motoros a 13 hely környékén fejezte volna be a versenyt. Bosszankodásra viszont nincs idő, hiszen jön az újabb megmérettetés!

Spanyolországban Mani a Six Days nevű emberpróbáló enduró-versenyen indul. Ez nem volt betervezve, de egy klubcsapatban egy sajnálatos baleset miatt megürült egy hely - ezt vette át a szatmári motoros. Ez a verseny sem lesz leányálom, tekintve, hogy a terep köves, poros.

Mani már négy Six Days versenyen volt. 2007-ben Chilében, 2012-ben Németországban, 2013-ban Szardínia szigetén, 2015-ben Szlovákiában állt rajthoz. A négy verseny négy ezüstérmet hozott neki. „Most már jó lenne egy aranyérem is" - nyilatkozta az indulás előtt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: