2018-09-26 10:52:05• hírek • Bede Emőke

Anyukák akcióban: civil segítség révén gazdagodott az újszülött osztály felszereltsége

Szerda délelőtt a sajtó képviselői előtt számolt be a Szatmár Megyei Kórház vezetősége és anyatejes táplálást népszerűsítő anyukák csoportja arról a sikeres együttműködésről, melynek köszönhetően kb. 4600 lej értékű felszereléssel gazdagodott az intézmény újszülött osztálya.

A „Sprijin in alaptare Satu Mare” néven futó Facebook-csoport tagjai az anyatejes táplálás világnapja alkalmából még augusztusban egy több állomásos eseménysorozatot rendeztek, s ennek során adományozásra is lehetőség volt. Az összegyűlt pénznek pedig igencsak jó helyet találtak, ugyanis a helyi kórház neonatológiai osztályának felszerelését gazdagították néhány fontos aprósággal.
 

A kb. 4600 lejből sikerült beszerezni két fotelt és egy paravánt, hogy az újdonsült anyukák kényelemben és meghitten szoptathassák a kisbabákat, emellett vásároltak egy modern tejszívó készüléket, egy CD-lejátszót, ágytakarónak és textilpelenkának való anyagot, illetve a fényterápiához szükséges aprócska szemüvegből is húszat.
 

A sajtótájékoztatón az anyukák csoportjának több képviselője mellett természetesen jelen volt az újszülött osztály két szakorvosa, dr. Luczki Zita és dr. Varga Roxana is. A doktornők elmondták, nagy örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez, hiszen ők maguk is folyamatosan hangsúlyozzák az anyatejes táplálás fontosságát. Emellett nap mint nap szembesülnek az újszülött osztállyal kapcsolatban kialakult negatív sztereotípiákkal, melyek manapság már nem állják meg a helyüket. Épp ezért szeretnének nyitni a "nagyközönség" felé is, és megmutatni, mi is a valóság.



A dr. Luczki Zita vezetése alatt működő osztály ugyanis nemrégiben teljes felújításon esett át, melynek során nem csak a felszereltség lépett szintet, hanem a kórtermek kényelmi szintje is. A létszámhiányt is orvosolták, így minden adott ahhoz, hogy a kismamák kellemes körülmények között hozzák világra a babákat. A helyi kórházban egyébként évente kb. 1800 gyerek születik, a különösen forgalmasabb napokon akár 10-13 apróság is világra jöhet az intézmény falai között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: