2012-01-05 16:01:02• hírek • Póti Orsolya

A 2012-es évre is nagy tervei vannak az EKÉ-nek

A Szatmárnémeti Erdélyi Kárpát Egyesület 2012-ben is nagy terveket szövöget. A folyamatban lévő két projektjük mellett madár- és denevérodúk kihelyezését tervezik, valamint megrendezésre kerülnek az olyan hagyományos rendezvények, mint a Tour de Túr, a Big Jump és az Autómentes Nap.

A határon átnyúló együttműködési program keretében a Túr menti települések helyi jelentőségű természeti és kulturális értékei kerülnek felmérésre. A folyamatban lévő felmérések eredményeit egy olyan adatbázisba tömörítik, mely felhasználható lesz a terület turisztikai fejlesztési céljaira - tudtuk meg Gönczi Vass Ildikótól, az EKE sajtószóvivőjétől. A felmérések végeztével egy turisztikai térkép elkészítése is tervben van, amely a Túrmenti Védett Területeken és ennek közvetlen közelében fellelhető értékeket jelöli majd.

„A Túrmenti Védett Területek természetvédelmi kezelésének participatív tervezése" elnevezésű uniós projekt idén is folyatódik. Ennek keretében az EKE szakemberei tematikus találkozót tartanak a Túrmenti Védett Területeken található erdők tulajdonosainak.

Sor kerül újabb környezeti nevelési táborokra, összesen 80 gyerek számára. Az év folyamán a tájékoztató karaván újabb 12 állomással jelentkezik, és a terület szakmai felmérései sem zárulnak le. A Kossuth-kertben folyamatban van egy téli madáretető és megfigyelőpont elkészítése, amely a város madárvendégeinek megfigyelését teszi lehetővé testközelből. Idén újabb madár- és denevér-odúk kerülnek majd kihelyezésre a Túrmenti Védett Területek erdeiben és fasoraiban. Ugyanitt túraútvonalak kijelölése is zajlani fog.

„Megszervezésre kerülnek az EKE már hagyománnyá vált rendezvényei is, mint a Tour de Túr, a Big Jump és az Autómentes Nap. Nem utolsó sorban tanösvények elkészítése is tervben van a megye védett területeinek bemutatására." - nyilatkozta Gönczi a szatmár.ro-nak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: