2018. április. 20., péntek
Névnap:
2014-08-28 16:18:34• hírek • Szatmár.ro

A 13. Partiumi Magyar Napok számokban

A PMN szervezői egy bőséges statisztikát bocsájtottak rendelkezésünkre az idei rendezvény kapcsán.

Véget értek a 13. Partiumi Magyar Napok rendezvényei, kiürültek a bográcsok, a fiatal önkéntesek is megkapták jól megérdemelt strandolásukat, és a színpadok fényei is kialdutak már. Mi más maradhatott volna még hátra, mint egy kis statisztika a résztvevők által egyik legsikeresebbnek ítélt Partiumi Magyar Napokból? Hát egy különleges kis statisztika. Nem kell megijedni, nem száraz számadatokkal jövünk most, hanem olyan információkkal, melyek igazán különlegesnek mondhatók.

Lássuk akkor sorban:

- Egyik legfontosabb adat, hogy a 13. PMN nem kevesebb, mint hozzávetőlegesen 45.000 résztvevővel büszkélkedhet! Ennyien voltak kíváncsiak idén a rendezvényeinkre.
- Csak a nagykoncerteken több mint 20 ezren vettek részt
- A színpad elött bulizók hangereje meghaladta a 65 decibelt.
- A Zorán koncerten 68 speciális reflektort hansználtunk, különleges látványt teremtve a különleges zene mellé.
- Az egy hét leforgása alatt több mint 100 különböző programon vehettek részt az érdeklődők
- Hét nagykoncerten tombolhatott a nézősereg
- A résztvevő zenekarok közül talán az Ed Philips and the Memphis Patrol volt a leglelkesebb, a leglazábbak Maszkuráék, a legfaksznisabbak pedig Quimbyék voltak
- 23 különböző előadást és kiállítást volt megtekinthető
- Több mint 2500 gyerek vett részt a gyerekkoncerteken és ifjúsági programokon
- A hétvégén 985 liter bográcsgulyás és több mint 3800 liter sör fogyott el, az elfogyasztott kürtőskalács hosszúsága megszámlálhatatlan
- Benke Laci bácsi közel ezerszer fogott kezet és adott főzési tanácsokat a Kossuth kertben
- A rendezvény hivatalos fotósai összesen 11 memóriakártyát töltöttek meg szebbnél szebb fotókkal, amelyeket hamarosan hivatalos oldalunkon közzé is teszünk.
- Az idei PMN szervezői összesen több száz kilómétert tettek meg gyalog a rendezvény egy hetes időtartama alatt, telefonbeszélgetéseik ideje meghaladja a 78 órát, az elfogyasztott kávé mennyisége pedig több mint 55 liter.
- A 13. PMN sikeréhez 112 önkéntes, valamint 24 civil szervezet és 63 magánszemély illetve cég közreműködése járult hozzá, amelyek a két főszervező - az RMDSZ és az Identitas Alapítvány - segítségére voltak szervezésében. Köszönet ugyanakkor a Szatmár Megyei Tanácsnak, illetve Szatmárnémeti Városi Tanácsának és polgármesteri hivatalának is a támogatásért, Magyarország kormányának, amely különböző alapítványokon keresztül támogatta a rendezvényt és a romániai Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának is, amely szintén hozzájárult a PMN sikeréhez.
- A 13. Partiumi Magyar Napokról több mint 150 alkalommal tudosított a sajtó, melyért ez úton is hálásak vagyunk
- Végezetül pedig: a 13. Partiumi Magyar Napok résztvevőinek, nézőinek szeretete és lelkesedése: lemérhetetlen!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: