2011-10-19 17:22:00• hírek • Póti Orsolya

A 11. helyen állunk a bevételi arány tekintetében

Dan Maier, a Szatmár Megyei Adó- és Pénzügyi Hivatal vezetője
Dan Maier, a Szatmár Megyei Adó- és Pénzügyi Hivatal vezetője

Dan Maier, a Szatmár Megyei Adó- és Pénzügyi Hivatal vezetője által bemutatott mérleg szerint az intézmény az idén az eddig eltelt kilenc hónap alatt 103,7 százalékban valósította meg a Pénzügyminisztérium által Szatmár megyére kiszabott bevételi tervet. Ezáltal a megye a 11-ik helyen áll az Országos Adó- és pénzügyi Hivatal által megszabott bevételi arány tekintetében.

A Szatmár Megyei Adó- és Pénzügyi Hivatal ez év szeptemberéig 654,6 millió lej bevételt könyvelhetett el, míg tavaly szeptemberig 655 millió lejt hajtottak be.

Mint kiderült a vizsgált időszakban az adóellenőrök kevesebb olyan magánszemélyt ellenőriztek, akik adóköteles tevékenységet folytatnak. Ennek köszönhetően drasztikus csökkenést észleltek az így befolyt összegek terén: míg a tavalyi év eme periódusában 7 millió lej folyt be, addig idén csak 3 millió lej.

„Ez a jelentős csökkenés annak köszönhető, hogy a tavaly év szeptemberéig a legtöbb adóköteles magánszemélyt leellenőrizték, idén viszont nem - így a legtöbb díjat az elmúlt évben gyűjtöttük be." - nyilatkozta Dan Maier.

A jogi személyek esetében a helyzet valamelyest változó. A kevesebb ellenőrzés ezúttal nagyobb bevételt eredményezett: ebben az évben 77 millió lejt hajtottak be, míg tavaly év szeptemberéig 52 millió lej körüli összeget. Ugyanakkor a számban kevesebb büntetés is nagyobb bevételt eredményezett. A 2011-es év első háromnegyed évében 51 millió lejt hajtottak be, tavaly viszont csak 21 milliót.

Dan Maier elmondta, hogy azoknak a vállalkozóknak, akik 10.000 lejnél nagyobb összeggel tartoznak az államnak mintegy 1366-at értesítést küldtek a hivatal részéről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: