2015-10-27 14:35:44• hírek • Szatmar.ro

A 113 a hallássérültek segélyhívó száma

Mostantól a beszédfogyatékosok és a siketek is kérhetnek segítséget a 113-as segélyhívó számon, mégpedig sms-ben.

Ehhez azonban először regisztrálni kell, mely három módon lehetséges: személyesen, a területi Speciális Telekommunikációs Szolgálat által ideiglenesen felállított regisztrációs irodában, levélben, a fővárosi Spaliul Independentei 323A, 6. kerületi postacímen, illetve a www.112.ro internetes címen található űrlap kitöltésével.

Szatmár megyében a Siketek és Nagyothallók Egyesületéhoz lehet fordulni - személyesen csütörtökönként 10.00 és 14.00 óra között -, amely Szatmárnémetiben, a Rákóczi (Mihai Viteazul) utca 19. szám alatt található, postai kódja pedig 440030.

Az adatbázisba való bekerüléshez először is egy kérvényt kell kitölteni, melyhez csatolni kell az  érintett személyi igazolványának másolatát, valamint a fogyatékosságot igazoló orvosi okmányok másolatát.

A regisztráció részleteiről, az ideiglenes regisztrációs irodákról szintén a www.112.ro weboldalon lehet tájékozódni. Az igénylők sms-ben kapnak értesítést a sikeres regisztrációról.

Segélyhívás esetén az érintett hívhatja a 112-es segélyhívó számot, a rendszer automatikusan felismeri a felhasználó számát, így a kérés, a hívó címe és minden további kommunikáció szöveges üzenetben zajlik, melyet a diszpécser továbbít a megfelelő szerveknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: