2018-08-01 10:03:08• hírek • Bede Emőke

ANL-tömbház épül az avasfelsőfalusi orvosok számára

Bár a Dr. Pop Mihai Városi Kórházban 20-nál több rezidens is dolgozik, legtöbbjük a lakhatási gondok miatt nem marad az Avasság központjában, hanem máshol helyezkedik el.

Avasfelsőfalu kórházának alkalmazásában jelenleg 28 orvos áll, közülük 11-en napi szinten ingáznak a környező településekről, 2-en pedig albérletben élnek. A közel 30 szakorvos mellett 21 rezidenst is foglalkoztat az intézmény, melyeknek az elkövetkező években állandó helyet kell majd választaniuk. Legtöbben a lakhatási gondok miatt nem szívesen maradnának az avasfelsőfalusi kórházban, hanem inkább olyan helyen vállalnának munkát, ahol könnyűszerrel megoldható a szállás kérdése.
 

Épp ezért a Szatmár Megyei Tanács az Országos Lakásügynökséghez fordult. A 2018-ban beadott kérést végül július végén hagyták jóvá, azaz az ANL finanszírozási listájára már felkerült az Avasfelsőfaluban építendő tömbház programja is. A kórház fennhatósága alatt álló területre tervezett épületben 16 lakást fognak kialakítani ki, melyekre az orvosok mellett a város más közintézményeinek alkalmazottai is pályázhatnak, a kérelmezőknek azonban szigorú kritériumrendszernek kell majd megfelelniük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: