2009-11-10 16:24:12• hírek • Szatmar.ro

AH1N1 vírus egy focista szervezetében

Az új influenza megérkezett Romániába, a labdarúgást is elérte.

Keddtől kezdve Románia is beállhat azon országok sorába (Chile, Egyesült Államok, Anglia, Franciaország, Spanyolország, Luxemburg, Ukrajna), amelyek labdarúgását elérte az új influenza. A Iasi csapatában focizó Cornel Buta szervezetében ugyanis kedden kimutatták  a kórt. A 32 éves védő mellett ráadásul a keret és az adminisztratív stáb több tagja is rosszullétre panaszkodott a  nap folyamán.

„Buta nagyon rosszul érezte magát, ezért a Jászvásári Ragályos Betegségek Kórházában megvizsgáltatta magát, és kiderült, hogy hordozza az AH1N1 vírust. Már jobban van, de a szervezete még mindig hordozza a vírust. Figyelembe véve, hogy a csapatból többen is rosszullétre panaszkodtak, ezt  jeleztük a Jászvásári Közegészségügyi Hivatalnak. A válaszukra várunk, és az is elképzelhető, hogy egy hét erejéig fel kell függesztenünk minden tevékenységet", nyilatkozta a Mediafaxnak Cristian Starila, a Iasi elnöke.

Az viszont biztos, hogy a Liga1 küzdelmei nem szakadnak félbe, legalábbis egyelőre. „Az Európai Labdarúgó Szövetség javaslata az, hogy az eseteket izoláljuk, és a bajnokságot folytassuk az eredeti program szerint. Azt felfüggeszteni csak speciális esetekben javasolt", reagált az eseményre Mircea Sandu, a Román Labdarúgó Szövetség elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: