2013-10-09 10:59:51• hírek • Szatmár.ro

ACES találkozón vettek részt Bukarestben

Három szatmárnémeti iskola vett részt a fővárosban megtartott projektindítón - Polacsek Anna, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium angol munkaközösségének vezetője írt beszámolót.Az osztrák ERSTE Stiftung a bécsi Interkulturelles Zentrummal karöltve pár éve hozta létre az ACES (Academy of Central European Schools) nevű pályázati rendszerét közép- és kelet európai iskolák számára.

A pályázat elsődleges célja egymás minél jobb megismerése, ehhez kínál évente megújuló pályázati témák kiírásával lehetőséget az ACES.

A pályáztató arra törekszik hogy, a résztvevő  iskolákat hozzásegíthesse az aktív együttműködéshez, a nemzetközi kapcsolatok kialakításához, egymás kultúrájának megismeréséhez a fél éven át tartó munkán keresztül. A pályázaton résztvevő iskolák küldöttei számára a szervezők minden évben egy egyhetes képzést tartanak, amelynek során különböző csoportfoglalkozások és előadások segítségével saját pályázataikat is sikerre vivő technikákat, játékokat tanulhatnak a résztvevők.

Ez az első állomás az idén Bukarest volt, ahol minden nyertes iskolát egy-egy diák és tanár képviselt. Az idei téma „I and the others : discovering diversity around and wihin me" (Én és mások: a különbözőség megismerése körülöttem és bennem").

Szatmárnémetiből három iskola is pályázatot nyert. A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumot Polacsek Annamária (tanár) és Pataki Balázs (diák) képviselte. A Johann Ettinger Német Nyelvű Elméleti Líceum részéről Anderco Aida (tanár) és Benjámin Groza (diák) vett rész, az Elisa Zamfirescu Líceum képviseletében pedig Olivia Pop (tanár) és Csilla Török (diák) volt jelen.

Az öt napon át tartó, angol nyelven folyó rendezvény alatt idén is különböző workshop-ok, hasznos és tartalmas kiegészítő programok színesítették a rendezvényt, mely ismerkedéssel, a közös munka részletes kidolgozásával, beindításával telt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: