2018-09-14 10:20:45• hírek • Nagy Tímea

950 mezőgazdasági dolgozót keresnek Spanyolországba

Az Európai Gazdasági Közösség szerte, a Szatmár Megyei Munkaerő-ügynökség jelentése szerint, 1722 betöltetlen posztot hirdettek meg a vállalkozások az EURES hálózatán keresztül. Ezekre az állásokra az EU állampolgárai, tehát Szatmár megyei lakosok is pályázhatnak.

Az Európai Foglalkozatási Szolgálat (EURES) egy együttműködési hálózat, amelyet azért hoztak létre, hogy az Európai Unió 28 országán, illetve Svájcon, Izlandon és Norvégián belül elősegítse a munkavállalók szabad áramlását - magyarázza a hivatalos weboldal.

 

Németországban a legváltozatosabb a munkaerő kereslet, 29 féle foglalkozásban jelentettek be a cégek megüresedést. A változatosságot erősíti az is, hogy diplomásakat is keresnek elég nagy számban, mérnökökre és informatikusokra is igényük lenne. A fő hiány a szakmunkások terén tapasztalható. Építőipari munkaerő, sofőr, takarító és villanyszerelő sincs elég az országban.

 

Németország mellett jelentős számú munkavállalót keresnek Spanyolországba is. 950 képzéttséggel nem rendelkező mezőgazdasági munkásra lenne szükségük, és egy villanyszerelőre.

 

Írországba és Litvániába 80-80 embert várnak. Az írek szociális gondozókat, a litvánok pedig zömében építőipari szakmunkásokat látnának legszívesebben vendégül.

 

Összesen 16 ország vállalkozásai jelentették be online, hogy akár külföldi munkaerőt is alkalmaznának. A betöltetlen állásokkal kapcsolatos bővebb információk a www.eures.anofm.ro honlapon olvashatók, vagy érdeklődni lehet a Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség székhelyén, Szatmárnémetiben a Ion Ghica utca 36. szám alatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: