2008-07-25 18:35:16• hírek • Szatmar.ro

9000 résztvevő a Félsziget második napján

kkkistehen_tanczenekar_felsziget_2008_07_24Eső nélkül, jobbnál-jobb koncertekkel folytatódott csütörtökön a Félsziget Fesztivál.
Eső nélkül, jobbnál-jobb koncertekkel folytatódott csütörtökön a Félsziget Fesztivál 2008. A Weekend színpadon átvették az uralmat a kemény műfajok: a hazai Guerrillas és Altar adták meg a hardcore-os alaphangulatot, a holland Epica szimfonikus részekkel finomított ezen, erre a Tankcsapda az utóbbi évek egyik legjobb koncertjével tromfolt rá, majd jött a főattrakció, a német Avantasia. Teljesen átépített, látványos színpad, profi zenészek és a metálszcéna legjobb torkai várták a metálopera-projekt rajongóit, és a produkció azokat is másodpercek alatt meggyőzte, akik korábban nem ismerték a zenekart, vagy nem feltétlenül a műfaj kedvelői.

A Maros színpad az alternatív műfajoké volt tegnap, remekbeszabott koncertekkel: a műfaj két népszerű hazai képviselője, a Grimus és a Kumm közé ékelődve az undergoundból a mainstreambe sikeresen átnavigáló Hooligans lépett fel, a tetovált srácok slágerei pedig hatalmas tömeget vonzottak a színpad elé. A Kistehén Tánczenekar táncos hangulatba vezette át a koncertélményt, a Félszigeten most először fellépő csapat dalait kívülről fújta a népes közönég. Az este legemlékezetesebb pillanata azonban mégis a Fanfara Shavale nevéhez fűződik: a közel tucatnyi zenészt felvonultató fúvószenekar abban a pillanatban rázendített, ahogy kistehénék leszálltak a színpadról, mégpedig az utca közepén, ahol pillanatok alatt utcabáli hangulat alakult ki, ami a színpadra lépésük után is megmaradt.

kistehen_tanczenekar_felsziget_2008_07_24
avantasia_01_felsziget_2008_07_24
avantasia_02_felsziget_2008_07_24
epica_01_felsziget_2008_07_24
epica_02_felsziget_2008_07_24
fanfara_shavale_felszuget_2008_07_24

 

A Zakuska színpad felhozatalát a jazz és a blues dominálta. A román blues nagy öregjei, a világot megjárt Bega Blues Band koncertjét biztosan nem felejti el senki, aki ott lehetett, ahogy a magyarországi Ajde Braco balkáni hangulatú, gyönyörű hangú énekesnővel és diszkrét gitárral dúsított fóvószenéje is feledhetetlen élmény marad.

A Kiss Arénában a drum and bass kedvelői tartottak teltházas gyülekezőt, az éjszaka közepén pedig a világ egyik legnevesebb lemezlovasa, LTJ Bukem bizonyította be MC Conrad társaságában, hogy attól, hogy egy zene intelligens, még igenis táncolható marad. A brit dj a drum and bass ritmus mögé gyönyörű, jazzes zongorafutamokat rejtett, így a partizni vágyók és a vájtfülűek is azt kapták, amit vártak, sőt, még annál is többet.

A hagyományos programok idén is helyet kaptak a telepen. Már az első nap a százat is meghaladta a haj- és testfestésre jelentkezők száma, csütörtökön már háromszázra nőtt ez a szám. A telepet vezető Kiss Ármánd szerint a Félsziget Fesztivál végére idén is elérik az 1000-1500-as látogatószámot.

Esténként a művésztelepen is forrósodik a hangulat. A Flame out tűzzsonglőrök hevítik a hangulatot, majd élőzene szól a kisszínpadról, amelynek hátterében az elkészült filmecskéket vetítik le. Péntek este Dénes József gitár szólója után a Groovy Blues Band lép fel s az előző napokhoz hasonlóan éjszakába nyúlóan pörgetik a lemezt a DJ-ek.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: