2015-12-14 16:06:36• hírek • Szatmár.ro

A gyalogosokat és a homlokzatot védi a Pannónia szállón elhelyezett molinó

Amit nem tett meg a tulajdonos, azt megtette a polgármesteri hivatal - a hétvégén több molinót is elhelyeztek a Pannónia szálló homlokzatára - ezek összekapcsolva a patinás épületről készült képzőművészeti alkotással idézik meg a város egykori ékkövét, szimbólumát.

A hétvégén több összekapcsolt molinó került a Pannónia Szálló homlokzatára. Sokakban kérdések sora tevődött fel, hogy mi lehet ennek a jelentősége, mire utal, milyen célból és ki szerelte fel?

A városnapok megszervezését megelőzően Dorel Coica polgármester felszólította a tulajdonost, Vasile Tantast, hogy az takarja el az épület homlokzatát, mert az épület előtt helyeznék el a májusi rendezvény népzenei színpadát. A tulajdonos ezt megtagadta, arra hivatkozva, hogy nincs pénze egy ekkora molinó megvásárlására.

Most a polgármesteri hivatalon belül dolgozó sürgősségi helyzetek osztálya döntött úgy, hogy az omladozó homlokzatot el kellene takarni, hiszen a lehulló vakolatdarabok veszélyeztették a gyalogosok testi épségét, illetve a molinó magát a homlokzatot is védi az időjárási viszontagságoktól. Különösen, hogy a tulajdonos a betört ablakokat sem pótolta és állagmegőrző munkálatokat sem végeztek ki tudja mióta a műemléképületen. Az avasi vállalkozó tulajdonos már többször kijelentette, hogy eladná az épületet, mert nincs pénze a felújítására.

Dan Babut városmenedzser a Szatmár.ro kérdésére elmondta: a nagy felületet lefedő molinó közel 27 ezer lejbe került. A molinón a grafikát egy képzőművészeti alkotásról kölcsönözték, ugyanis ezzel volt a legkönnyebb, leginkább "passzoló" fedést biztosítani. Babut szerint nem rendelkeztek olyan fotóval, amit könnyen fel lehetett volna használni a molinó elkészítésekor.

"A vélemények megoszlanak, mindenkinek más és más az ízlése. Nekem tetszik a molinón elhelyezett kép" - válaszolta Babut a Szatmár.ro kérdésére.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: