2017-02-23 11:28:53• hírek • Szatmár.ro

8 ezer lejes büntetést kapott a Pannónia szálló tulajdonosa

A megyei kulturális igazgatóság büntette meg az avasi üzletembert, Vasile Tantast.

Meglehetősen furcsa előzményei voltak a pénzbüntetés kiszabásának: a Szatmár Megyei Kulturális Igazgatóság vezetője, Mircea Dragan a Facebookon keresett egy olyan szatmári személyt, aki vállata, hogy tanúként közreműködik a pénzbüntetés kiszabásához.

Azt, hogy a tervből valóban pénzbüntetés lett, csütörtök délelőtt a Szatmár Megyei Prefektúrán tartott gyűlésen jelentették be. Az igazgató elmondása szerint azért büntették a patinás épület tulajdonosát, mert nem tesz semmit a tulajdonában levő műemléképület állagának megőrzése érdekében.

Vasile Tantas, miután évekkel ezelőtt megvásárolta a patinás Pannónia Szálló - Dacia Hotel épületét, megkezdte a felújítást, ám annak hamar vége szakadt, és a folytatásban az alapvető állagmegőrzési munkálatokat sem végezte el. Az évek során pedig a szatmári megyeközpont ékkövének állapota folyamatosan romlott, az épület homlokzata pedig veszélyessé vált a gyalogosokra a lehulló vakolatdarabok miatt - ezt egy ponyvával takarták el.

Emlékeztetőül: 2017 januárjában a bíróság első fokon bűnösnek találta Vasile Tantast a műemléképület megrongálásának ügyében, emiatt pedig egy éves börtönbüntetést, közügyektől való eltiltást és 770 ezer eurónyi kár megtérítését rótta ki rá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: