2014-05-02 15:38:45• hírek • Kocsis Zoltán

86.000 lejből újult meg az orvosi rendelő Szatmárpálfalván

„Az egészség az egészséges környezettel kezdődik", vallja Nagy József. Szatmárpálfalva polgármestere - többek között - ezzel magyarázta a szatmárpálfalvai orvosi rendelő felújításának szükségességét. A munkálatok tavaly kezdődtek és a napokban értek véget.

A hat települést magába foglaló községben két orvosi rendelő működik: az egyik Szatmárpálfalván, a másik pedig Amacon. Az elmúlt hónapok eseményei pedig mindkettő életében komoly változásokat hoznak.

A szatmárpálfalvai orvosi rendelő felújításához a 2013-as esztendő során kezdett hozzá az önkormányzat. Az épületben kicserélték a villany és fűtési rendszert, a falakat újravakolták, majd lefestették. Emellett felújították a rendelő kerítését és térkövekből egy kis parkolót is kialakítottak, lehetővé téve, hogy a páciensek ezentúl civilizált körülmények közepette hagyhassák autóikat.

„Erre azért is szükség volt, mert olyan kiváló orvosi személyzettel rendelkezünk, hogy a környező községekről is sokan járnak Szatmárpálfalvára. Így sokkal rendezettebb módon tudnak majd parkolni a rendelő előtt, a felújított ingatlan színvonala pedig végre megfelel orvosaink szakértelmének", mondta érthető elégedettséggel a polgármester.

A teljes beruházás 86.000 lejbe került, az összeget a helyi önkormányzat mellett a Szatmár Megyei Tanács teremtette elő.

Jelentős változás várható a közeljövőben az amaci rendelő kapcsán is. A községi tanács ugyanis jóváhagyta a régi óvoda épületének felújítását, így a jelenleg a református egyház épületében működő rendelő hamarosan átkerülhet ide.

Amint arról korábban beszámoltunk, még idén tavasszal elkezdődik a Szatmárpálfalvai Polgármesteri Hivatal renoválása is. Ezzel kapcsolatban Nagy József elmondta: előreláthatóan egy-két héten belül elkezdhetik a hivatal átköltöztetését ideiglenes otthonába, lehetővé téve a felújítási munkálatok elkezdését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: