2016-07-15 19:50:31• hírek • MTI/APA/AFP/TASZSZ

84 halálos áldozata van a terrortámadásnak

Több tucat külföldi állampolgár van a legalább 84 ember életét kioltó csütörtöki nizzai merénylet áldozatai között péntek délutáni jelentések szerint.

A támadásban életét vesztette három német állampolgár: két diáklány és tanárnőjük - közölte a francia külügyminisztérium. A német média értesülései szerint berlini lakosok voltak, akik egy érettségi kiránduláson vettek részt csoportjukkal.

Két amerikai állampolgár halálát erősítette meg az Egyesült Államok külügyminisztériumának szóvivője. Az amerikai sajtó úgy tudja, hogy az áldozatok egy Nizzában vakációzó texasi apa és 11 éves fia voltak.
Két svájci állampolgár is a halottak között van, az alpesi ország kormánya szerint egy nő és egy gyermek.
Egy orosz nő halálát erősítette meg a moszkvai külügyminisztérium Facebookon tett közlésében.
Egy örmény nő is életét vesztette a jereváni külügyi tárca értesülése szerint.

Egy ukrán férfi meghalt, egy másik pedig megsebesült - közölte Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter Twitter-oldalán. Egy 30 év körüli tunéziai férfi is meghalt a tunéziai külügyminisztérium közlése szerint.

Legalább egy marokkói is a halálos áldozatok között van, egy 60 éves, nizzai illetőségű hétgyermekes anya. A Huffington Post című amerikai napilap úgy tudja, hogy egy marokkói nő és egy gyermek vesztette életét.
A belga külügyminisztérium emellett közölte: legalább húsz, a dél-franciaországi városban tartózkodó belga állampolgár csütörtök este óta nem lép kapcsolatba országa hatóságaival, és hollétükről nincs tudomásuk.
A terrortámadás sebesültjei között van két holland gyermek, egy brit, két román és egy portugál állampolgár.

A Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) egy sérült magyar nőről tud - közölte Menczer Tamás, a tárca szóvivője péntekre virradó éjszaka az M1 aktuális csatornán. A könnyebben sérült nő telefonon hívta fel édesanyját, akinek azt mondta, megsérült, a szállásán várja a segítséget.

A hatóságok még nem tudtak minden áldozatot azonosítani. Francois Molins párizsi főügyész szerint 84 halálos áldozata van a terrortámadásnak, köztük tíz gyermek és serdülő. 202-en sérültek meg, közülük 52-en válságos állapotban kórházban fekszenek, 25-en intenzív osztályon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: