2018-06-16 04:27:39• hírek • Blikk.hu

80-nál sem lassít Korda és Koós, új projekttel jelentkeznek a legendák

Esze ágában sincs Koós Jánosnak és Korda Györgynek úgy élni, mint az átlagos nyolcvanéves nyugdíjasok. A két legenda a mai napig minden héten többször is színpadra áll, hiszen ez az életük, büszkén húzzák ki magukat, amikor retró sztárokként emlegetik őket.


"Sokáig nem tudtam, mit is jelent pontosan a retró szó, de aztán megkértem Klárikát, hogy keresse meg nekem. Kiderült, hogy a múltba való kalandozást jelenti, de szerintem inkább a múltbeli értékek átemelését a mostba" – jelentette ki Korda György a most országosan indult Retró Rádió egyik első vendégeként.


A legendákat az új országos adó első napján látták vendégül, slágereik pedig a hatvanas és kilencvenes évek közötti legismertett retró dalokkal együtt napi szinten hallhatóak lesznek. A táncdalénekes úgy gondolja, hogy szükség is lenne arra, hogy a régi értékek kissé több szerepet kapjanak, a mai lányok és fiúk ugyanis szerinte már nem tisztelik egymást annyira, a férfiak például nem tudnak udvarolni. Persze ő és a felesége mindent megtesz azért, hogy „tanítsák” a fiatalokat erre, hiszen szüntelenül járják az országot, koncerteznek. Ősszel pedig egy különleges jubileummal ünneplik meg az összesen 100 éves színpadi tapasztalatukat.


"Bizony, összesen száz évesek vagyok! Gyuri hatvan éve, én negyven éve vagyok színpadon" – büszkélkedett Klárika.


De nemcsak a házaspár, hanem kortársuk, Koós János is keresettebb, mint valaha. Az énekes a héten már két koncerten van túl, de a hét végén is lesz fellépése, amelyekre mindig ő maga vezet.


"Van olyan nap, hogy akár 600 kilométert is vezetek, de nekem ez a pihenés" – jelentette ki a táncdalénekes, aki annyira elfoglalt, hogy idén nyáron arra sem lesz ideje, hogy a másik nagy szerelmének, a vitorlázásnak hódoljon.


"A Balatonra nem érdemes egy-két napra menni, oda le kell költözni egy hétre minimum, vagy akár többre. Nekem erre nincs időm, már sajnos tavaly sem volt, így idén is kimarad a vitorlázás. Szerencsére a lányom, Réka és az unokám nagyon szereti a hajót, most hogy kezdődik az iskolaszünet, ők biztosan lemennek majd, szóval én már átadtam a stafétát" – tette hozzá az énekes.


Korda György elárulta, imádja a modern kütyüket. Olyannyira, hogy az énekes nemrég feleségétől kapott egy tabletet, így már ő is azon tájékozódik, ott olvassa a híreket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: