2014-05-18 17:53:05• hírek • Kocsis Zoltán

80 perc a 37 százalék magyarságnak a Városnapokon!

Egyetlen magyar együttes lép fel Szatmárnémetiben, a Városnapok három napig tartó össznépi utcai mulatságán! A polgármesteri hivatal az eredeti tervek szerint vasárnap délben sajtótájékoztatón jelentette volna be a programot, ám az az utolsó pillanatban elmaradt, így egy email közvetítésével jutott el a program a sajtóhoz.

A helyi média által hetekkel ezelőtt megszellőztetett együttesek közül tényleg színpadra lép majd a BUG Mafia, Smiley, a Zdob si Zdub valamint a Ladánybene 27. A Városnapok idén május 30- június 1. között lesznek, az események pedig két színpad köré csoportosulnak majd. A nagyszínpad természetesen az Október 25 térre lesz felállítva, itt lépnek fel a könnyűzenei vendégek és itt lesz a szépségverseny is. Lesz viszont egy kis színpad is, méghozzá az Árpád (Vasile Lucaciu) utcai kis téren, a megyei múzeummal szemben. Itt kizárólag népzenészek és néptáncosok lépnek fel.

A program május 30-án, pénteken délután 18.00 órakor a hivatalos megnyitóval, majd a filharmónia zenészeinek koncertjével kezdődik. Ezt követően két szatmári együttes, a Rafael és a Døts lép színpadra, majd jönnek a sztárok: először a Whats Up, majd Smiley végül pedig a Zdob si Zdub.

Szombaton szintén 18.00 órakor a hazai együttesek nyitják a bulit. Fellép a Vlady&Bittzon, Ilinca Radu, az Inedit valamint Tudor Todut&Band. Utánuk, 20.00 órakor kezdődik a szépségverseny, majd 22.00 órától 50 percig a Ladánybene 27 - őket tavalyelőtt hallhattuk a PMN-en - zenél, majd a Vank, aztán Loredana, végül pedig a tűzijáték következik.

Vasárnap a gyermeknap alkalmából késő délutánig a gyerekeké a színpad. Utánuk a tavaly is fellépett Sylvie következik, aztán Margineanu végül pedig a BUG Mafia.

A kisszínpadon szintén 18.00 órakor kezdődik majd az élet. Pénteken fellép többek között Raluca Dumitru, Georgeta Govor vagy Tavi Bud. Szombaton 16.00 órától az egri Csodaszarvas néptánccsoport nyitja a napot. Fél órával később cigány, majd ukrán, végül pedig német táncokat tekinthet meg a nagyérdemű. Vasárnap szintén 16.00 órától követik majd egymást a román népzenei előadók.

Amint az a programból látszik és a tavaly is megtapasztalhattuk, a szervezők idén sem kényeztetnek el minket magyar nyelvű fellépőkkel. Szatmárnémeti lakosságának 37%-át kitevő magyarságnak meg kell elégednie három nap alatt 80 percnyi előadással. Hacsak Margineanu vagy Georgeta Govor meg nem lep minket egy-egy magyar dallal.

Érjük most már, egyre jobban értjük, mit jelent a PSD választási szlogenje: Mandru ca sunt roman...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: