2015-12-14 10:02:05• hírek • Szatmár.ro

800 millió eurós árbevételű csoport jött létre az Autonet és az SAG egyesülésével

Lezárult a Swiss Automotive Group (SAG) és az Autonet Group Holding egyesülése azzal, hogy a svájci autóalkatrész cég 51 százalékos részesedést szerzett a másik társaságban, míg az Autonetet alapító tulajdonosok továbbra is megtartják 49 százalékos részüket. A két csoport továbbra is önállóan, saját neve alatt működik tovább.

A két csoport együttesen már hét országban van jelen, ezek: Románia, Magyarország, Szlovénia, Szlovákia, Svájc, Ausztria és Belgium. A két cég már régóta ugyanahhoz az európai bevásárlói csoporthoz, az évi 14 milliárd eurót megmozgató ATR International AG-hez tartozik.

Ezzel a lépéssel a szegmens legnagyobb európai résztvevői közé emelkedett a két csoport. Együttes erővel az Autonet megerősíti piacvezető státuszát Romániában, míg Magyarországon, Szlovéniában és Szlovákiában tovább növeli majd piaci részesedését. A most létrejött új nemzetközi cégcsoport kalkulált bevétele az elkövetkező néhány évben meghaladja majd az 1 milliárd eurót - mondta az egyesülésről Autonet egyik alapító tulajdonosa, Lieb Mihály. A két cég már régóta ugyanahhoz az európai bevásárlói csoporthoz, az évi 14 milliárd eurót megmozgató ATR International AG-hez tartozik.

A tulajdonos hozzátette: az azonos üzleti modell és portfólió leegyszerűsítette a két cég egyesítését, így az Autonet piaci gyakorlata sem változik, továbbra is csak üzleti ügyfeleket szolgálnak ki, illetve nekik szolgáltatnak. Nem változik a menedzsment összetétele sem, és a két alapító, Lieb Mihály és Kondor Zoltán továbbra is napi szinten részt vesz a vállalatcsoport munkájában. A tulajdonosi szerkezet változása nem jár munkaerő leépítéssel.

Az Autonet cégcsoport

Az Autonet cégcsoport Közép-Kelet-Európa egyik legjelentősebb és legdinamikusabban fejlődő autó- és javítóipari beszállítója. A 10 céget számláló csoport éves forgalma idén eléri a 280 millió eurót. A cégcsoport legrégibb és legnagyobb tagját, a Romániában piacvezető Autonet Importot 20 éve Kondor Zoltán és Lieb Mihály alapították Szatmárnémetiben. A csoporthoz tartozó cégek ma 1500 dolgozót foglalkoztatnak a négy országban. A csoport tagjai: Autonet Import Románia, Autonet Import Magyarország, Autonet Import Szlovénia (javítóipari háttérszolgáltatók), Lubexpert Románia, Lubexpert Magyarország, Lubexpert Szlovákia (kenőanyagok), Forsius (autófényezés), Network Systems (IT, web, marketingügynökség), Garage Assist (műhelyfelszerelés), Autonet Management Company (menedzsment).

A Swiss Automotive Group

A Swiss Automotive Group éves forgalma meghaladja az 500 millió svájci frankot, ezzel a társaság Európa egyik legnagyobb független autóalkatrész-ipari disztribútora. A több mint 500 autóval dolgozó cég ügyfeleit leányvállalatain keresztül szolgálja ki. Ezek: a Derendinger AG, a Technomag AG, az E. Klaus AG, az IHLE Schweiz AG, valamint a Wälchli & Bollier AG Svájcban, a Derendinger Handels GmbH, a Matik Handels GmbH Ausztriában és Szlovéniában, Belgiumban a Remco Belgium NV. A „mindent egy helyről" koncepció alapján a szervizipar minden eszköz-, alkatrész- és egyéb igényét kiszolgálják. Az összes autómárkához bármilyen alkatrész beszerezhető náluk, ez több mint 250 ezer féle alkatrészt jelent. A  vállalatcsoport mintegy 2000 embert foglalkoztat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: