2018-03-23 19:45:57• hírek • Oszkó Viktória

800 kiló összegyűjtött hulladék Sárközön diákoknak köszönhetően

Március 23-án délután a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség szakemberei a Víz Napja alkalmából a sárközi George Baritiu Líceumba látogattak.

Ahogyan tavaly, úgy idén is konferenciát tartottak a víz világnapja és a szelektív hulladékgyűjtés témájában. Az ügynökség szakemberei különböző, a világnapot és a környezetvédelmet érintő témákban tartottak előadást az iskola diákjainak. Szó volt többek között arról, hogy mennyire fontos a környezettudatosság, ezzel együtt arra is felhívták a figyelmet, hogy a fiatal generációnak ismernie kell, milyen lehetőségek állnak rendelkezésükre ahhoz, hogy megóvhassák környezetünket és vizeinket.



A konferenciát Mariana Popescu, a George Baritiu iskola igazgatónője nyitotta meg, aki részletesen beszámolt az intézmény aktív környezetvédelmi tevékenységéről, a diákok ugyanis részt vettek több szelektív hulladékgyűjtési programban is az utóbbi években.


A tanulók nem csak az iskola falain belül gyűjtötték szelektíven a hulladékot, hanem Sárköz utcáin is. Nem kevesebb mint 800 kiló hulladékot gyűjtöttek össze, aminek a legnagyobb része elektronikai eszköz volt. A szakértők kiemelten fontosnak tartották elmondani, hogy vizeinkbe kerülve mekkora kárt tudnak okozni a hasonló hulladékok. 


Az összegyűjtött hulladékokat a pogram támogatója és az intézmények együttműködő partnere, a SC Alpin Recycling csapata szállította el. A gyerekek a kitartó és lelkiismeretes munkájukért oklevelet és ajándékcsomagokat vehettek át. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: