2019-04-30 06:30:21• hírek • Szatmár.ro

7-et egy csapásra: Tekergő gyakorlati meseműhely Szatmárnémetiben

Hajós Erika mesés előadása a szatmárnémeti könyvtárban 2018 októberében
Hajós Erika mesés előadása a szatmárnémeti könyvtárban 2018 októberében

Még van pár hely! A Tekergő gyakorlati meseműhely eseményére így szól a szervezők meghívója, melyet Facebook-eseményként tettek közzé:

"Gyere el Te is, győzzük le együtt a mesemondás hétfejű sárkányát!

A műhelymunka során hét lépésben járjuk körbe az élőszavas mesemondás, a történetmesélés fortélyait, nehézségeit, intenzív egyéni és csapatmunka segítségével vágjuk le hétfejű sárkányunk mind a hét fejét. A 20+5 órás műhelymunkát nem csupán gyakorló pedagógusoknak, de egyetemi hallgatóknak, könyvtárosoknak, múzeumpedagógusoknak is ajánljuk, ugyanakkor bárkinek, aki szeretne mesélni, vagy hozzánk csatlakozni.

A történetmesélés az emberrel együtt született. A mesék történetekből szövődtek, majd kereskedők hozták-vitték magukkal távoli vidékekről. Egy jó portéka mellé ma is mese jár. Olykor az a jó portéka lehet a számtanóra, amit szeretnénk a gyerekkel megszerettetni, de lehet, hogy egy múzeumi tárgyat ismertetnénk meg a látogatókkal rendhagyó módon, vagy akár csak egy szőnyeget szeretnénk továbbadni. Ki ne hallgatná meg szívesen a varázsszőnyeg történetét?

Mi, Tekergők, nagy hangsúlyt fektetünk a szavakkal való képalkotásra, a fantázia frissen tartására. Meselátó szemek, mesehalló fülek nélkül se mesélni, se mesét hallgatni nem lehet, mindezek élesítése erősíti a mesébe zárt élményt.

Módszereink között helyet kap ugyanakkor a dramatizálás, az improvizáció is, hiszen akár gyerek, akár felnőtt közösségekben mesélünk, adódhatnak zavaró körülmények, melyeket az adott helyzetben kezelni kell.

A 20 órás képzésre való jelentkezéskor nem feltétel, hogy mesemondói tapasztalata legyen már a résztvevőnek. A +5 óra azoknak a jelentkezőknek jár, akik szeretnének a Tekergők csapatához csatlakozni, segíteni munkájukat, további tapasztalatot szerezni, akár mesemondói tevékenységben is részt vállalni.

A műhely vezetője: Hajós Erika, a Tekergő Meseösvény Egyesület elnöke, mesemondója."

Helyszín: Aranykapu Kulturális Egyesület
Fonó-Ház, Szatmárnémeti, Holló (Marasesti) utca 12. szám

Jelentkezési lap: https://goo.gl/forms/y6ZMg77vTJWTsldV2

További információkat megtudhat a Facebook eseményen és a szervezőktől: Aranykapu Kulturális Egyesület és a Tekergő Meseösvény Egyesület

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: