2020-04-24 12:52:08• hírek • Szatmár.ro, Mediafax.ro

78 millió euró bevétel büntetésekből – a nemzetközi sajtó is felfigyelt erre

illusztráció
illusztráció

A BBC, a Fox News és a New York Post is felfigyelt a romániai helyzetre: hatalmas összeget szednek be az emberektől a koronavírus-járvány miatt, büntetés formájában.


Mint ismeretes, akik nem tartotják be a kijárási korlátozásokról szóló katonai rendelet előírásait, 2000 és 20 000 lej közötti büntetést kaphatnak (miközben az országos átlagbér 3 000 lej).
 

A március 24. és április 19. között kiszabott büntetések összege megközelíti a 78 millió eurót, írja a BBC, megemlítve, hogy Bukarest egyik kerületének a polgármestere, Robert Negoita például 10 ezer lejes pénzbüntetést kapott, mert egy fővárosi parkban kerékpározott.
 

A 78 millió euró és a 200 ezer kirótt büntetést legtöbben túlzásnak tartják, a Romániánál háromszor nagyobb lakosságú Nagy Britanniában 3500 büntetést adtak, ezek összege 30 és 60 font között változik - írja a Mediafax.
 

A nemzetközi média általában azt is megjegyzi: az EU-ban Romániának talán a leginkább alulfinanszírozott az egészségügyi rendszere, a sok büntetéssel pedig a koronavírus-terjedését akadályoznák, elkerülve a kórházak túlzsúfoltságát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: