2011-02-03 13:07:40• hírek • szatmar.ro

77 vámost, rendőrt és határőrt tartóztattak le

Nagyszabású akciót hajtottak végre csütörtök hajnalban a romániai bűnüldöző szervek a Suceava megyei Szeretvásár (Siret) mellett található határátkelőnél: előbb lefoglaltak mintegy 200 kartus cigarettát, majd őrizetbe vették a határállomás személyzetének nagy részét. Szám szerint 77 vámost, rendőrt és határőrt.

A Román Rendőrség, a Román Csendőrség, a Román Határrendőrség és a Román Hírszerző Szolgálat közös akciójának keretein belül csütörtök hajnalban több, mint tíz kisbusznyi kommandós érkezett ki a határállomásra. Lezárták az Ukrajnába vezető határátkelőt, minek következtében néhány óra alatt 3-4 kilométernyi autósor alakult ki a román oldalon.

A reggel folyamán házkutatást tartottak továbbá a szeretvásári határrendőrség központjában valamint több gyanúsított otthonában. A letartóztatottak ellen cigarettacsempészés és kenőpénz elfogadása a vád.

Az utóbbi években nem példa nélküliek a hasonló akciók, hisz 2006-ban előbb a bukaresti Henri Coanda repülőtéren 18  vámost vettek őrizetbe, majd néhány hónappal később a ploiesti vámhivatalban további 13-at. Méreteiben azonban a csütörtöki szeretvásári rajtaütés mégis példa nélkülinek nevezhető, Vasile Lincu, az igazságszolgáltatásban alkalmazottak szakszervezetének, a ProLex-nek az elnöke azonban a realitatea.net hírportálnak adott nyilatkozatában arra hívta fel a figyelmet: szerinte az ügy teljes felgöngyölítéséhez az Országos Vámhatóság magasabb polcain kellene rendet tenni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: