2015-06-18 17:25:32• hírek • Kocsis Zoltán

7500 doboz cigit dobtak el, hogy mentsék a bőrüket

A Máramarosszigeti Határőrség körzetében - ide tartozik Szatmár megye is - húszezer doboz, összesen 188.600 lej értékű, Ukrajnából származó csempészcigarettát foglaltak le a hatóságok az elmúlt két nap alatt, tájékoztat a határrendészet.

Ebből a komoly mennyiségből 7499 dobozt Szatmár megyében, pontosabban Mózesfaluban koboztak el még kedden. Amikor a határőrség munkatársai észrevették, hogy egy csoport méretes csomagokat cipel, azonnal megállásra szólították fel őket. Ezzel azonban pontosan az ellenkező hatást váltották ki: az emberek szétszaladtak. Még a terheiket is hátrahagyták, csakhogy mentsék irháikat.

A román hatóságok azonnal értesítették ukrán kollégáikat. A csomagokat kibontva 7499 doboz csempészcigarettát találtak, melynek összértéke 67.000 lej.

Szerdán a Máramaros megyei Barcánfalván három férfit vettek őrizetbe, akik összesen 9980 doboz, 88.000 lej értékű csempészcigarettát próbáltak értékesíteni. Szintén a máramarosi Ruszpolyánán egy 17 éves kamasznál találtak 402 doboznyi dohányárút. A fiú ép a határtól távolodott el 36.000 lej értékű csomagjával. Végezetül a Suceava megyei Radóc közelében 3000 doboz gazdátlan cigarettát találtak a határőrök.

A román hatóságok legnagyobb fogása az elmúlt két napban azonban a konstancai vámhatósághoz kötődik: 50 kilogramm kat-levelet foglaltak le szerdán. A rendkívül veszélyes drog hét csomagban Afrikából érkezett: két csomag Etiópiából, öt pedig Nigériából.

A katcserje a kecskerágófélék családjába tartozó, Afrika magashegységeiben élő örökzöld cserje vagy fa. Katinon nevű alkaloidot tartalmaz, ami egy amfetamin-szerű stimuláns. Izgalmat, étvágytalanságot és eufóriát vált ki fogyasztójában. 1980-ban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kábítószernek minősítette, melynek fogyasztása enyhe vagy közepesen súlyos pszichés függőség kialakulásához vezethet. A magyar hatóságok 2008-ban foglaltak le az először kat-levelet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: