2015-08-28 13:48:47• hírek • Szatmár.ro

71 holttestet találtak az elhagyott teherautóban

59 férfi, nyolc nő és négy gyerek - köztük egy kétéves kislány - holtteste volt a Parndorf közelében magára hagyott csempészjármű rakterében - hangzott el az osztrák rendőrség sajtótájékoztatóján, amelyen Johanna Mikl-Leitner belügyminiszter is részt vesz.

71 holttestet találtak a nyomozók abban a csempészjárműben, amelyet csütörtökön fedeztek fel az osztrák A4-es autópálya egyik leállósávjában - erősítette meg az osztrák belügyminisztérium. A tárcavezető és a rendőrség Kismartonban tartott közös sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy 59 férfi, nyolc nő és négy gyerek - köztük egy kétéves kislány - holtteste volt a parndorf közelében magára hagyott csempészjármű rakterében. A rendőrség eredetileg ötvenre becsülte a Magyarországról érkezett gépkocsiban talált halottak számát.

Hans Peter Doskozil burgenlandi tartományi rendőrfőnök elmondta: az áldozatok között a feltételezések szerint egy szíriai csoport is volt. Halálukat valószínűleg fulladás okozta.

A burgenlandi Pándorfalu (Parndorf) közelében veszteglő, magyar rendszámú teherautóra az osztrák autópályát üzemeltető Asfinag egyik munkatársa bukkant rá csütörtök reggel. A Kronen Zeitung úgy tudja, a menekültek egy darabon felszakították a rakteret a sofőrfülkétől elválsztó falat, és megpróbáltak kiszabadulni a halálos csapdából, de az még nem tisztázott, hogy ez miért nem sikerült.

A halottak megszámlálását megnehezítette a holttestek előrehaladott bomlása.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: