2008-08-07 17:48:25• hírek • Szatmar.ro

Nem egyszerű az EU-s pénzek megszerzése

 Szatmárnémeti is pályázik EU-s finanszírozása. A pályázatok készítése összetett kidolgozást kíván.

Az Európai Unió a 2007-2013-as finanszírozási programcsomagot kínálja a Közép-Európai országoknak. A támogatásra Szatmárnémeti is pályázni fog, azonban a projektkészítések komoly szaktudást igényelnek -magyarázta Ilyés Gyula polgármester az uniós pénzek megszerzése körüli nehézségeket.

-Az utóbbi időben rengeteg támadás ért bennünket, hogy mi miért nem kérünk uniós finanszírozást, ha valamilyen munkálatot nem tudunk a költségvetésből megoldani? Ha ez ennyire egyszerű lenne mi sem tétováznánk sokáig – fűzi hozzá Ilyés.

A teljes finanszírozási programcsomag rengeteg tengelyre oszlik. Külön meghatározzák milyen területekre lehet pályázni. Ami a város szempontjából fontos az a regionális operációs program első tengelye, ahol egy jól elkészített pályázattal hatalmas pénzeket lehet lekérni. -Ebből a finanszírozásból még senki sem kapott. Ezek ugyanis nem napról napra történnek. Akkor mondhatjuk, hogy elbuktunk ha a következő években nyerünk egy pályázatot és nem tudjuk 2013-ig elkölteni a megszerzett összeget – egészíti ki a polgármester.

Az elkövetkezendő hónapokban a város legnagyobb feladata, hogy készítsen egyes városrészek regenerációjára vonatkozó keretterveket. A komplex projektek elkészítéséhez olasz szakemberek javaslatait, és szaktudását is felhasználják – Mivel komoly rálátás igényeltetik a projektkészítéshez, külföldi, tapasztalt szakemberek segítségét kértük. Olasz csapat érkezett hozzánk, akik néhány napon át a mi szakembereink segítségére lesznek. Mindenkit megnyugtatnék tehát, hogy Szatmárnémeti is több pályázatot készít, és bizonyára nyerni is fog, csupán ki kell várnunk mindennek az idejét -zárja le a kétkedőkhöz intézet mondatait Ilyés.

P.A.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: