2012-08-15 16:08:22• hírek • Kocsis Zoltán

70 km/h-val Szatmárnémeti és Nagybánya között?

A közlekedési minisztérium megemelné a sebességhatárt azokon a lakott területeken, amelyeken európai út halad keresztül. Ennek következtében a Szatmárnémeti - Nagybánya útvonalon 70km/h lenne a megengedett sebességhatár a falvakban.

„Amióta a Bukarest és Predeal közötti útszakaszon 70 km/h-ra emelték a sebességhatárt, a román sofőrök érettségről adtak tanúbizonyságot, és csak kevés esetben éltek vissza az új szabályozással. Ha ott lehet, akkor másutt miért ne lehetne", idézi a minisztérium honlapja Ovidiu Silaghi tárcavezetőt.

A minisztérium oldalán található érvelés szerint a sebességhatár emelése csökkenti a menetidőt, ezáltal a hosszú úton lévő sofőrök frusztrációját, ami csökkenti a balesetveszélyt. A lépés következtében kevesebb lesz az előzés, ami szintén csökkenti a balesetveszélyt. A nagyobb fluiditás miatt csökken majd a dugók száma is, amely pedig a szennyezés mértékét csökkenti.

Amennyiben az elképzelés megvalósul, akkor 70 km/h óra lesz a sebességhatár az E81-es úton Halmi - Sárközújlak - Szatmárnémeti, az E58-as úton Sárközújlak - Nagybánya - Dés, az E71-es úton Szatmárnémeti - Temesvár és az E81-es úton Szatmárnémeti - Pitest útvonalon.

A honlap tanúsága szerint hasonlóan megemelnék a sebességhatárt az E578-as úton Szeretfalva és Szászrégen, az E60-as úton Nagyvárad és Brassó, az E58-as úton Dés és Suceava, az E68-as úton Nagylak és Brassó, az E578-as úton Szászrégen és Kökös, az E85-ös úton Suceava és Bukarest, az E583-as úton Sabaoani és Jászvásár valamint az E70-es úton Moravita és Craiova között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: