2006-05-05 18:04:02• hírek • Szatmar.ro

700 millió internetező világszerte

Világszerte több mint 694 millió 15 éven felüli személy internetezik.

A ComScore Networks piackutató cég nyilvánosságra hozta legfrissebb felmérési adatait, mely szerint ez év márciusában világszerte több mint 694 millió 15 éven felüli személy internetezett.

A tanulmány szerint még mindig az Egyesült Államok a vezető ezen a téren, azaz a tengerentúli állam lakói közül 152 millióan csatlakoznak rendszeresen a világhálóra. Az utóbbi tíz évet figyelembe véve azonban óriási változás figyelhető meg, ugyanis egy évtizeddel korábban még az internetezők legnagyobb hányada, azaz kétharmaduk amerikai volt, jelenleg viszont a felhasználók kevesebb mint egynegyede származik onnan. A második és harmadik helyeken két ázsiai ország található, azaz Kína és Japán követik az USA-t 74, illetve 52 millió internetezővel. A dobogóra ugyan nem került fel Németország, azonban európai viszonylatban ők a vezetők majdnem 32 millió felhasználóval, és tőlük csak kevéssel maradt le Nagy-Britannia (30 millió).

A ComScore Networks képviselői elmondták, hogy felmérésük elkészítésekor nem vették figyelembe a nyilvános számítógépekről, illetve internetes kávézókból történő csatlakozásokat. A 15 vezető internetfelhasználó állam listáját az érdeklődők megtekinthetik a cég hivatalos weboldalán.

prim.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: