2009-11-11 13:01:45• hírek • Gozner Gertrud

700 kilogramm építkezési anyagot foglaltak le

A mindent tíz lejért kínáló boltok és az építkezési anyagokat forgalmazó üzletek kerültek legutóbb a Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség figyelmébe. A hivatal munkatársai több mint 184 ezer lejre büntették a kereskedőket és 1500 darab árút lefoglaltak az elmúlt napokban.

Szinte 700 kilogrammnyi árut vontak ki végleg a forgalomból a fogyasztóvédők, mivel lejárt a szavatossági idejük. Az ellenőrzési akció során 25 kereskedelmi egységet kerestek fel, és 184 ezer lejnyi bírságot szabtak ki.

Az építkezési anyagokat forgalmazó üzleteknél találtak többek közt lejárt szavatosságú alapfestékeket, gittet, cementet, falfestéket, védőlakkot és szilikont. Ezen kívül sok termékről hiányzott a román nyelvű leírás, nem volt feltüntetve az ár, illetve hiányzott a termék jellemzőinek a leírása.  672 kilogrammnyi árut a lejárt határidők miatt végleg letiltottak a boltok polcairól.

A második tematikus akció a minden tíz lejért árusító boltokat vette górcső alá, ahol szintén többféle hiányosságra lettek figyelmesek. Például a ruhaneműeknél nem volt román nyelvű címke, a cipők többségén nem volt piktogram arról, hogy milyen anyagból készültek, ahogy a textileknél is hiányzott a termék összetétele. A megvizsgált öt bolt tulajdonosait több mint 24 ezer lejre büntették, és 1480 darab terméket időlegesen kivontak a forgalomból, amíg nem rendezik a címkék helyzetét.



Építkezési anyagokat ellenőriztek a szatmári fogyatóvédők


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: