2016-12-06 12:44:49• hírek • Szatmár.ro

6460 lej gyűlt a jótékonysági előadáson

A Máltai Szeretetszolgálat támogatására szervezett jótékonysági színházi előadást nemrég a Harag György Színtársulat. A Csalafinta hozomány című előadás kapcsán hatalmas volt az érdeklődés, a jegyekből és egyéb adományokból befolyt összeget pedig nemrég utalták át a nehéz sorban élőket támogató civil szervezetnek.

Egy héttel az előadás előtt elfogytak már a belépőjegyek mág november 30-án megtartott jótékonysági előadásra, így sokan jegyvásárlás nélkül is adományoztak a Máltai Szeretetszolgálat javára. Az előadást megelőzően Bessenyei Gedő István művészeti igazgató és a segélysolgálatot vezető Pallai Kristóf is a színpadra lépett, megköszönve a támogatást. Összesen 6460 lej gyűlt az előadás kapcsán, amit a napokban vett át a civil szervezet.

A Máltai Segélyszolgálat nehéz körólmények között élő népes családokat támogat, emellett délutáni iskolát is működtetnek, amely nemrég ünnepelte alapításának kétéves évfordulóját. Ott elsősorban rossz anyagi körülmények között élő, roma gyermekek számára szerveznek foglalkozást a szatmárnémeti Szent József templomhoz tartozó épületben. A gyerekek ebédet kapnak, megcsinálják a házi feladatot, tisztálkodnak, de tanulnak kézimunkázni, néptáncolni, énekelni és vallásos nevelésben részesülnek. Szerveznek nekik közös kirándulásokat, az önkéntesek pedig az egész család ruháját kimossák hetente egyszer - így a három mosógépnek alig van ideje pihenni. Idén 40-50 diák látogatja az ingyenes alkalmakat.

A most befolyt összeget a hétvégi programjaik finanszírozsára fordítják - tudtuk meg Pallai Kristóftól. Hamarosan ugyanis hétvégénként is lehetőséget adnak majd nehéz körülmények között élő gyermekeknek, hogy együtt étkezzenek, lehetőség legyen tisztálkodásra, illetve néhány órát rendezett körülmények között eltölteni. Ezeken a programokon hétvégénként 80-120 gyermek vehet majd részt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: