2013-02-05 15:37:47• hírek • Póti Orsolya

60 központot tart nyilván a Drogellenes Ügynökség

Az Országos Drogellenes Ügynökség (ANA) egy projekt keretében egy felmérést végzett és nyilvántartásba vette a országban működő drogprevenciós intézményeket és központokat.

Ezentúl könnyebben rá lehet találni a Romániában működő drogprevenciós intézményekre és központokra, illetve az azok által nyújtott szolgáltatásokra az Országos Drogellenes Ügynökségnek köszönhetően. Ugyanis az ügynökség egy projekt révén online adatbázisában tartja nyilván ezeket az intézményeket, és egy jól kialakított keresőrendszer segítségével bárki könnyen információt szerezhet a kívánt szolgáltatásokról.

Az országos ügynökség segítséget kíván nyújtani mindazoknak, akik drog- és alkoholproblémákkal küzdenek, illetve hasznos információkkal látják el ezen személyek hozzátartozóikat is. A drogot használók, vagy alkoholt fogyasztók gyakran nem fogják fel, hogy komoly függőségben szenvednek. Pedig ha ez így van, a speciális segítség életmentő lehet.

A dependencia (függőség) leküzdése egyes esetekben igen nehéz és szakmai segítséget igényel. Az drogellenes ügynökség nyilvántartásában összesen 60 intézmény, közöttük a Szatmár Megyei Drogprevenciós Központ - szerepel, melyek közül 58 ingyenes, 2 pedig költségtérítéses.

57 intézményben találhatók megelőző-felvilágosító szolgáltatások, 24-ben különféle tanfolyamokat és foglalkozásokat szerveznek, 22 intézmény rendelkezik drogambulanciával, 42-ben működik pszichológiai tanácsadás. Továbbá hét intézményben pszichiátriai, 4-ben pedig detoxikáló kezelést végeznek.

A 60 intézmény közül 56 függőségben szenvedő nőket és férfiakat egyaránt fogad, 47 pedig kiskorúakat is vár.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: