2015-09-22 12:00:51• hírek • Kocsis Zoltán

600 lej bírság és stadionkitiltás az Olimpia – UTA után

Jelentős pénzbírság kifizetése mellett fél évig nem látogathat futballmérkőzéseket az a két aradi szurkoló, akik az Olimpia - UTA meccsen kerültek összetűzésbe a csendőrséggel.

A Szatmár Megyei Csendőrség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint az egyik szurkoló 350, a másik pedig 250 lejes bírságot kapott. Ezen kívül a következő hat hónapban egyetlen romániai stadionba sem tehetik be a lábukat. Az indoklás szerint a két férfi a rendfenntartó erők tagjait sértegette.

A sportarad.ro portál szerint az incidens a szünetben történt, amikor az aradi tábor el akarta hagyni szektorát, hogy a 35 fokos kánikulában innivalóhoz jusson. Tudva, hogy az Olimpia szurkolói is így tettek és esetleges összecsapásoktól tartva a csendőrség az aradiakat nem engedte ki a szektorból és ez okozta az incidenst. Az aradi kollégák szerint a csendőrségi túlkapás következtében néhány szurkolót gumibottal is megütöttek.

Objektíven tekintve a dolgokat mindez csak egy újabb adalék ahhoz, hogy miért tart ott a román labdarúgás ahol. Noha az Olimpia stadionjának felújítása elhangzott néhány politikai jellegű ígéretben, jelenleg az a szomorú és elrettentő helyzet, hogy a vendégszurkolók egy korty vizet sem ihatnak meccs közben. Mert nincs hol! És mert palackot nem vihetnek be a lelátókra. Csoda, hogy konganak a stadionok az ürességtől?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: