2019-04-07 14:03:06• hírek • Közlemény

60000 liter szemetet szedtek: sikeres akciónak bizonyult az első Clean Up SM hulladékgyűjtő mozgalom

A hétvégén zajlott városunk egyik legnagyobb, a fiatalságot összefogó hulladékszedő akciója, a "Clean Up Satu Mare".

A város problémás részeinek megtakarítását a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, a SzameDT (Szatmár Megyei Diáktanács), KÖFEDISZ (Kölcsey Ferenc Diákszövetség), HámDT (Hám János Líceum Diáktanácsa), és RED (Szatmárnémeti Református Gimnázium Diáktanácsa) diákszervezetekkel partnerségben szervezték meg, a közösség igényére válaszolva.

 

A #cleanupsm akció által  sikerült helyenként szebbé és tisztábbá tenni Szatmárnémetit, továbbá felhívták a figyelmet a környezetvédelemre és a természeti értékek megóvására, ezzel is a környezettudatos életre nevelve a fiatalokat, és nem csak.

 

A találkozó a megbeszéltek alapján 10:00 órától volt a G.M. Zamfirescu Művelődési Központ előtt. A helyszínen összegyűlt több mint száz fiatal és szatmári lakosak köszönhetően, sikeresnek nevezhetjük az #cleanupsm kezdeményezést.

 

Ezen akció keretén belül több mint 250 darab, 240 literes szemeteszsáknak megfelelő szemetet sikerült összegyűjteni a résztvevőknek az ipari park környékén és a két Szamos híd alatt, illetve a közöttük lévő partszakasz mindkét oldalán. A szemeteszsákok elszállítását a Florisal vállalta, ezzel is hozzájárulva a sikeres akcióhoz.

 

A szervezők szeretnének köszönetet mondani a Gemelli csapatának a támogatásért, amit pólók és pizzák formájában biztosítottak a résztvevőknek. Végül pedig, de nem utolsó sorban megköszönik Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának a szervezésben nyújtott segítséget.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: