2017-02-20 15:32:20• hírek • Szatmár.ro

57 balesetveszélyes járművet találtak a RAR ellenőrei

A Román Gépjármű-nyilvántartó Hivatal hétfőn tette közzé a 2016-os ellenőrzések alapján összeállított statisztikákat.

Eszerint az elmúlt évben Romániában ellenőrzés céljából megállított gépjárművek 5 százaléka, azaz 3781 jármű esetében tapasztaltak olyan műszaki problémát, amely bármelyik pillanatban balesethez vezethetett volna. Az országban összesen 76678 ellenőrzést végeztek és az esetek felében legalább egy műszaki gondot sikerült felfedezniük a közlekedésben résztvevő járművön.

Szatmár megyében az ellenőrök 2880 gépjárművet vettek górcső alá, ezek közül 57 volt - azaz 1,98 százalék - balesetveszélyes állapotban. A legtöbb esetben a fékrendszer meghibásodása volt a potenciális veszélyforrás. Ilyenkor az ellenőrök elkobozták a gépjármű forgalmi engedélyét és akkor adták vissza, amikor a tapasztalt hibát a tulajdonos kijavíttatta.

A megyénkben megállított gépjárművek, haszongépjárművek, motorkerékpárok és utánfutók 64,58 százaléka esetében találtak valamiféle műszaki hibát, 47,36%-ban pedig közlekedésbiztonsági szempontból nem volt rendben a jármű.

Az esetek 10,43 százalékában a gépjármű károsanyag-kibocsájtása meghaladta a törvényileg előírtat. Szatmár megyében a 2016-os évben 982 büntetést osztottak ki, négy autóvezetői jogosítványt vontak be és 267 forgalmi engedélyt koboztak el időlegesen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: