2017-05-03 08:28:08• hírek • MTI

56 évet volt kórházban - most elhunyt

fotó: http://metro.co.uk
fotó: http://metro.co.uk

Egy skót kórházban meghalt egy 75 éves brit veterán, aki 56 évet töltött egészségügyi intézményben, 54-et ugyanabban a kórházban.

James Morris, aki katonaként Németországban szolgált, 1962-ben autóbalesetet szenvedett, és orrát, csípőcsontját törte. Amikor utóbbit műtötték, leállt a szíve. Később vegetatív állapotban szállították az Észak-Lanarkshire-i grófságban lévő Airdrie Wester Moffat Kórházba.
    
Öccse, Karl Morris elmondta, hogy a kórházi személyzet szerint senki nem töltött olyan hosszú időt egyetlen kórházban, mint testvére, aki 21 éves volt, amikor beszállították.
    
"Az évek során megtaláltuk a módját, hogy kommunikáljunk vele. Mentálisan köztünk volt, de egyáltalán nem tudott kommunikálni velünk. Három szót - otthon, pub és lovak - tanult meg ismét, a három kedvencét. Gyakran vittük őt üdülni, és a személyzet tudta, mennyire szereti a pubot, ezért időnkét kivitték őt oda" - idézte a férfit a BBC News.
    
A Wester Moffat Kórház illetékese közölte, hogy James Morris 54 éven át volt a betegük, két évet korábban más kórházakban töltött.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: